Глухите камъни крият Перперикон II

Глухите камъни крият Перперикон II

0

Последни проучвания на екип от български археолози твърдят, че в живописната родопска местност Глухите камъни се крие тракийски град, по-голям от Перперикон.

1

Траките

Траките - Последните текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Траките. Нашите статии за Траките от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Траките.

Популярни

Траките - Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

23.08.201508847

Редица археологически открития и свидетелства на древногръцки хронисти показват, че подобно на египтяните, маите и шумерите, траките също са можели да изготвят невероятно точен астрологичен хороскоп.

Траките - Откриха мастило на 2000 г в тракийски гроб

Откриха мастило на 2000 г в тракийски гроб

22.08.20150541

Български археолози намериха надпис, изписан с мастило на повече от 2000 години. Това стана при разкопки на тракийска гробна могила край първомайското село Татарево, област Пловдив.

Траките - Как Омир описва траките в Илиада

Как Омир описва траките в Илиада

05.04.201522123

Въпреки многото археологически разкопки историята на траките все още е забулена в мистерия. Има много предположения за произхода население, живяло по българските земи, но може би най-ясна представа за това дава Омир в легендарния си епос Илиада.

Траките - С Панагюрското съкровище траките извършвали религиозни тайнства

С Панагюрското съкровище траките извършвали религиозни тайнства

18.12.20140895

Панагюрското златно съкровище, което е едно от най-емблелатичните открития в страната ни, е служило на древните траки за религиозни тайнства и ритуали, а в някои случаи и за пиршества.

Траките - Рогозенското съкровище е събирано от поколения траки

Рогозенското съкровище е събирано от поколения траки

14.12.20140947

Рогозенското съкровище е намерено във врачанското село Рогозен, намиращо се между реките Огоста и Искър. Тракийското богатство е било заровено в имот, който дълги години се ползвал като зеленчукова градина.

Траките - Вълчитрънското съкровище – портал към ритуалите на траките

Вълчитрънското съкровище – портал към ритуалите на траките

12.12.201401171

Вълчитрънското съкровище е намерено в плевенското село Вълчитрън, докато стопани са разкопавали лозето си. Златното имане свидетелства за необикновените ритуали на траките.

Траките - Гроб на тракийски цар бе открит в Ново село

Гроб на тракийски цар бе открит в Ново село

08.08.201422353

Археолози изровиха останките на тракийски цар, погребан край Ново село в мраморен саркофаг. Трупът е бил спуснат в каменен гроб на 12 метра дълбочина.

Траките - Екип от учени тръгна по следите на траките

Екип от учени тръгна по следите на траките

29.07.201421490

Екип от учени, към които се включи и американския астрофизик от НАСА Томас Брофи, започна международна експедиция за изследване на следите, оставени от древните траки в Родопите.

Траките - Извори на българските имена

Извори на българските имена

28.05.2014337405

Българската именна система отразява богатата ни история. Тя е едно отражение на траките, гърците, славяните, прабългарите и римляните. Християнството оказва голямо влияние върху имената.

Траките - Български Съкровища: Съкровището от Летница

Български Съкровища: Съкровището от Летница

17.05.201406761

Летнишкото съкровище е едно от най-значителните примери на тракийското изкуство и има голямо принос в изучаването на историята на древните траки.

Популярно днес

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Мистерии и Загадки

 • Най-новите
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

На тази подстраница ще попаднеш на най-новите любопитни теми и публикации за Траките. Нашият екип се стреми да публикува често разнообразни текстове на тема Траките. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Траките. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Траките. Траките, съвети и класации.