Долината на тракийските царе: Една от най-мистичните области

Долината на тракийските царе: Една от най-мистичните области

0

Една от най-мистичните области в България е Долината на тракийските царе. Тя се намира в котловината край Казанлък и в нея се намират над 1400 погребални могили от времето на траките.

1

Траките

Траките - Последните текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Траките. Нашите статии за Траките от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Траките.
Траките - Безумният тракийски цар Ликург, който си навлече гнева на Дионис

Безумният тракийски цар Ликург, който си навлече гнева на Дионис

10.07.20160308

В гръцката митология легендарният тракийски цар Ликург е владетел на едоните – едно от многото племена, населяващи Тракия. Той е син на друг легендарен владетел – Дриант, чието огромно сребърно имане било известно из целия стар свят.

Траките - Гроб на тракийска принцеса откриха български археолози

Гроб на тракийска принцеса откриха български археолози

04.07.20160314

Скален гроб на тракийска принцеса беше намерен при разкопки край село Бенковски. Ръководители на експедицията са младите учени Любен Лещаков и Яна Димитрова от Националния археологически институт с музей.

Траките - Глухите камъни крият Перперикон II

Глухите камъни крият Перперикон II

12.09.201501106

Последни проучвания на екип от български археолози твърдят, че в живописната родопска местност Глухите камъни се крие тракийски град, по-голям от Перперикон.

Траките - Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

23.08.201509225

Редица археологически открития и свидетелства на древногръцки хронисти показват, че подобно на египтяните, маите и шумерите, траките също са можели да изготвят невероятно точен астрологичен хороскоп.

Траките - Откриха мастило на 2000 г в тракийски гроб

Откриха мастило на 2000 г в тракийски гроб

22.08.20150571

Български археолози намериха надпис, изписан с мастило на повече от 2000 години. Това стана при разкопки на тракийска гробна могила край първомайското село Татарево, област Пловдив.

Траките - Как Омир описва траките в Илиада

Как Омир описва траките в Илиада

05.04.201522386

Въпреки многото археологически разкопки историята на траките все още е забулена в мистерия. Има много предположения за произхода население, живяло по българските земи, но може би най-ясна представа за това дава Омир в легендарния си епос Илиада.

Траките - С Панагюрското съкровище траките извършвали религиозни тайнства

С Панагюрското съкровище траките извършвали религиозни тайнства

18.12.20140938

Панагюрското златно съкровище, което е едно от най-емблелатичните открития в страната ни, е служило на древните траки за религиозни тайнства и ритуали, а в някои случаи и за пиршества.

Траките - Рогозенското съкровище е събирано от поколения траки

Рогозенското съкровище е събирано от поколения траки

14.12.20140999

Рогозенското съкровище е намерено във врачанското село Рогозен, намиращо се между реките Огоста и Искър. Тракийското богатство е било заровено в имот, който дълги години се ползвал като зеленчукова градина.

Траките - Вълчитрънското съкровище – портал към ритуалите на траките

Вълчитрънското съкровище – портал към ритуалите на траките

12.12.201401280

Вълчитрънското съкровище е намерено в плевенското село Вълчитрън, докато стопани са разкопавали лозето си. Златното имане свидетелства за необикновените ритуали на траките.

Траките - Гроб на тракийски цар бе открит в Ново село

Гроб на тракийски цар бе открит в Ново село

08.08.201422851

Археолози изровиха останките на тракийски цар, погребан край Ново село в мраморен саркофаг. Трупът е бил спуснат в каменен гроб на 12 метра дълбочина.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

  • Мистерии и Загадки

  • Най-новите
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани

На тази подстраница ще попаднеш на най-новите любопитни теми и публикации за Траките. Нашият екип се стреми да публикува често разнообразни текстове на тема Траките. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Траките. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Траките. Траките, съвети и класации.