Гробницата на Севт III - последният велик владетел на траките

Гробницата на Севт III - последният велик владетел на траките

На 21 септември 2004 година български археолози откриха една от най-богатите гробници на траките по нашите земи. Величественото съоръжение се намира на 12 км северно от град Казанлък и е едно от малкото оцелели непокътнати

1

Тракийски Гробници

Тракийски Гробници - Последните теми и материали. Необясними явления, загадки и всичко на тема Тракийски Гробници. Нашите статии за Тракийски Гробници от Средновековието до днес. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Тракийски Гробници.
Тракийски Гробници - Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

23.08.2015010400

Редица археологически открития и свидетелства на древногръцки хронисти показват, че подобно на египтяните, маите и шумерите, траките също са можели да изготвят невероятно точен астрологичен хороскоп.

Тракийски Гробници - Гроб на тракийски цар бе открит в Ново село

Гроб на тракийски цар бе открит в Ново село

08.08.201408758

Археолози изровиха останките на тракийски цар, погребан край Ново село в мраморен саркофаг. Трупът е бил спуснат в каменен гроб на 12 метра дълбочина.

Тракийски Гробници - Откриха уникална гробница на тракийска жрица

Откриха уникална гробница на тракийска жрица

25.11.201303582

В близост до село Свещари български археолози, ръководени от професор Диана Гергова, откриха гробница на тракийска жрица, каквато се намира за първи път в България.

Тракийски Гробници - Мистериозен тунел пресича България

Мистериозен тунел пресича България

30.10.2013074052

Доцент Ангел Калинов, който от години оглавява катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив, твърди че таен подземен тунел прекосява цяла България.

Тракийски Гробници - Загадките на траките

Загадките на траките

13.09.201305258

Тракия е смятана са страна на мъдростта. Вярвало се, че в северните земи се разпореждал синът на Великата богиня майка в слънчевия си образ – Аполон