Топенето на ледовете - ще ни убие или ще ни даде еликсира на младостта?

Топенето на ледовете - ще ни убие или ще ни даде еликсира на младостта?

0

Топенето на ледовете в световен мащаб е факт. Средно температурата на Земята се повишава с 0. 2 градуса. До 2050-та година това ще доведе до размразяването на вечно скованите досега от леда земи. Какво ще се случи тогава?

1

Топене на ледовете

Топене на ледовете - Актуални текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Топене на ледовете. Материали за Топене на ледовете от Средновековието до наше време. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Топене на ледовете.
Топене на ледовете - Най-голямата лъжа излазе наяве! Ледът в Арктика се увеличава

Най-голямата лъжа излазе наяве! Ледът в Арктика се увеличава

28.10.201601076

Северният полюс расте. Противно на очакваното му заличаване от лицето на Земята, днес той е в пъти по-голям в сравнение с 2012-та.

Топене на ледовете - Тревожно! Северният полюс се измести на изток с невиждана досега скорост

Тревожно! Северният полюс се измести на изток с невиждана досега скорост

12.04.201601976

Загубата на ледена маса около Гренландия е променила посоката на движение на северния полюс и той се е изместил на изток към Лондон. Изменението е два пъти по-бързо от засичаните през последните 16 години

Топене на ледовете - Чудо! Разтапящите се айсберги забавят глобалното затопляне

Чудо! Разтапящите се айсберги забавят глобалното затопляне

15.02.20160381

Гигантските айсберги, които все по-често се откъсват от Антарктида, допринасят за забавянето на глобалното затопляне. Откритието е изключително интересно и е на път да промени вижданията на учените за бъдещето на планетата Земя.

Топене на ледовете - Човекът на бъдещето ще има ципи и плавници

Човекът на бъдещето ще има ципи и плавници

22.01.20161748

Човекът е най-приспособимият бозайник. Именно това е позволило оцеляването му като вид през хилядолетията. Според палеонтолози от университета на Кент тялото на съвременния хуманоид ще се изменя за в бъдеще

Топене на ледовете - Пренасят ледници на топящата се Антарктида, за да я спасят

Пренасят ледници на топящата се Антарктида, за да я спасят

29.05.20151565

В отчаян опит да спасят малкото останали ледници в неполярните области на света учени от цял свят се обединиха около идеята да превозят топящите се ледени масиви на Антарктида.

Топене на ледовете - Италианец се заселва на топящ се айсберг

Италианец се заселва на топящ се айсберг

24.08.20141790

Италианецът възнамерява да даде старт на вълнуващия експеримент следващата пролет. Той вече си е набелязал ледник в Гренландия, който ще се превърне в новия му дом.

Топене на ледовете - Земните полюси се изместват

Земните полюси се изместват

29.12.201323611

Американски учени съобщиха, че полюсите на Земята се изместват заради промени в климата, възникнали в резултат от топенето на ледовете в Гренландия.

Топене на ледовете - Руски учени: Няма нов минусов температурен рекорд!

Руски учени: Няма нов минусов температурен рекорд!

13.12.20130842

Руски учени се противопоставиха на последния минусов температурен рекорд, който беше измерен неотдавна на Антарктида, и според който термометърът на Ледения континент е показвал минус 91. 2 градуса.

Топене на ледовете - Зелените поля на Арктика

Зелените поля на Арктика

06.05.201301205

Много скоро понятието арктически студ може да бъде заменен от в речниците ни от по-подходящото антарктически студ. Причина за това е все по-силно усещащото се глобално затопляне.

Топене на ледовете - След 30 г няма да има ледове в Северния ледовит океан

След 30 г няма да има ледове в Северния ледовит океан

02.11.201202593

Рекордният минимум, който са достигнали ледовете на Северния ледовит океан, може да се приеме за тревожна информация. Размерите на ледниците са индикатор за климата на Земята и неговите изменения.

На тази подстраница ще откриеш най-новите материали и публикации на тема Топене на ледовете. Екипът на Съновник.бг се старае да добавя постоянно различни материали за Топене на ледовете. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Топене на ледовете. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Топене на ледовете. Топене на ледовете, снимки и отзиви.