Християните отбелязват Томина неделя

Християните отбелязват Томина неделя

Първата неделя след Великден се отбелязва от християнския свят като Томина неделя. Денят е известен и като Великден на умрелите, защото днес хората почитат починалите си близки.

1

Томина неделя

Томина неделя - Най-новите теми и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Томина неделя. Любопитни статии за Томина неделя от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Томина неделя.
Томина неделя - От днес започва Светлата седмица

От днес започва Светлата седмица

17.04.201702202

От първия ден след Великден, който винаги е понеделник, започва Светлата седмица, в който се отдава почит на Христовите апостоли и Дева Мария.

Томина неделя - Християните почитат Тома Неверни днес

Християните почитат Тома Неверни днес

06.10.20160878

На 6 октомври православната църква почита паметта на апостол Тома Неверни. В Новия завет той е единственият от учениците на Исус Христос, който се е усъмнил в неговото възкръсване

Томина неделя - През Томина неделя не се работи

През Томина неделя не се работи

06.04.2010010274

Първата седмица след Великден, с която завършват Великденските празници, се нарича Томина неделя. Забранено е да се работи. Понеделникът слем Томина неделя е Софинден. Обичаи за Софинден.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...