Динозавърски митове, в които сигурно вярвате

Динозавърски митове, в които сигурно вярвате

0

Динозаврите са процъфтявали в глобален мащаб. Те най-вероятно биха населявали планетата ни и до днес, ако злощастният астероид не бе ударил Земята в района на Мексико

1

Тиранозавър Рекс

Тиранозавър Рекс - Актуални теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко на тема Тиранозавър Рекс. Нашите статии за Тиранозавър Рекс от вековете до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Тиранозавър Рекс.
Тиранозавър Рекс - Тиранозаврите се оказаха канибали

Тиранозаврите се оказаха канибали

16.04.20150441

Последни археологически находки ясно показаха, че тиранозаврите са били канибали. По намерен череп на млад дасплетозавър личат следи от зъбите на неговия роднина - властелина на мезозоя тиранозавъра.

Тиранозавър Рекс - Откриха нов вид тиранозаври

Откриха нов вид тиранозаври

22.05.201401042

На строителна площадка в Китай беше открит нов вид тиранозавър, наречен Пинокио рекс. Откритието беше потвърдено от екип палеонтолози на шотландския университет в Единбург.

Тиранозавър Рекс - Откриха нов вид динозавър

Откриха нов вид динозавър

11.11.201301859

Американски учени от щата Юта се натъкнаха на останките на непознат до момента на науката вид динозавър.

Тиранозавър Рекс - Най-интересните динозаври

Най-интересните динозаври

01.11.201124119

Сред най-интересните динозаври е анкилозавърът, който бил дълъг над десет метра и тежал около четири тона - той нямал естествени врагове, тъй като тежал четири тона и бил брониран.

Тиранозавър Рекс - Тиранозаврите не били хищници

Тиранозаврите не били хищници

14.07.201024177

Тиранозаврите не са били хищници, както се считаше досега, а са се хранели с мърша. Това доказват следи от зъби по раменната кост на растителнояден динозавър, намерена в Монголия.

Тиранозавър Рекс - Най-малкото яйце от динозавър е само 18 мм

Най-малкото яйце от динозавър е само 18 мм

28.06.201011664

Най-малкото яйце на динозавър, открито досега е 18 милиметра в обиколка, а дължината му е колкото завършека на човешки пръст. То е от теропод - вид, към който спада и страховития Тиранозавър Рекс.

Тиранозавър Рекс - Нов вид тиранозавър бил грациозен, като балерина

Нов вид тиранозавър бил грациозен, като балерина

03.02.201002856

Нов вид тиранозавър, който бил грациозен като балерина, намериха учени при разкопки в Монголия. Грациозният динозавър бил по-дребен от своя братовчед, а гръбнакът му бил с пневматични възглавници.

Тиранозавър Рекс - Динозаврите се самоизяждали

Динозаврите се самоизяждали

09.10.200902906

Динозаврите горгозавър, които са родственици на Тиранозавър Рекс, са имали наклонности на канибализъм. Палеонтолози от Канада установиха, че горгозаврите са се самоизяждали.

Тиранозавър Рекс - Тиранозавър Рекс замезвал малки бебета

Тиранозавър Рекс замезвал малки бебета

05.08.200921894

Кралят на динозаврите Тиранозавър рекс се е хранел с малки видове, а не с техните родители. До това извод стигната палеонтолози. Тиранозавър рекс си е похапвал бебетата.

Тиранозавър Рекс - Изгубеният свят на динозаврите намерен в Тексас

Изгубеният свят на динозаврите намерен в Тексас

12.05.200903157

В Арлингтън, един от най-големите градове в Тексас, е изровена богата колекция от 95-милиона-годишни динозаври, акули и други праисторически зверове.

В Съновник.бг на тази страница ще откриеш избрани заглавия и публикации относно Тиранозавър Рекс. Екипът на Съновник.бг се старае да публикува често различни материали на тема Тиранозавър Рекс. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Тиранозавър Рекс. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Тиранозавър Рекс. Тиранозавър Рекс, съвети и отзиви.