Стивън Хокинг: Ето какво се е случило преди Големия взрив!

Стивън Хокинг: Ето какво се е случило преди Големия взрив!

Стивън Хокинг, световноизвестният британски учен, отговаря на най-големия въпрос на света. Той обяви какво се е случило преди Големия взрив.

1

Теория на относителността

Теория на относителността - Най-новите заглавия и материали. Необясними явления, загадки и всичко свързано с Теория на относителността. Материали за Теория на относителността от Средновековието до наше време. Феномени, исторически факти, паранормални явления и Теория на относителността.
Теория на относителността - Световноизвестните идеи, дошли по време на сън

Световноизвестните идеи, дошли по време на сън

23.10.20160486

Повечето сънища идват и си отиват още докато спим. Понякога обаче се случва по време на сън да дойде толкова гениална идея, че осъществяването й да промени света. Ето и няколко примера за това.

Теория на относителността - Пръстенът на Айнщайн

Пръстенът на Айнщайн

15.04.201501411

Астрономи успяха да заснемат с помощта на мощен телескоп далечна галактика, която изглежда от Земята като огнен пръстен в небето. Феноменът е известен още като Пръстенът на Айщайн

Теория на относителността - Потресаващо откритие! Големият взрив не се е състоял

Потресаващо откритие! Големият взрив не се е състоял

12.02.201503550

Според нова теория на специалисти по физика Теорията за големия взрив е погрешна и такъв в нашата Вселена никога не се е състоял. Учените използвали квантов метод, доказващ, че Космосът няма начало и край.

Теория на относителността - Астрофизици откриха 3 масивни черни дупки

Астрофизици откриха 3 масивни черни дупки

01.07.201401218

Екип от астрофизици от Холандия, Великобритания, САЩ, Унгария и Австралия откриха космическа система, в която има три масивни черни дупки. Системата е наречена J1502+1115.

Теория на относителността - Учени проведоха първото пътуване във времето

Учени проведоха първото пътуване във времето

30.06.201403627

Австралийски учени от Куинсландския университет проведоха за първи път пътуване във времето, като изпратиха два фотона в миналото и ги върнаха успешно в настоящето.

Теория на относителността - Теория на струните за света

Теория на струните за света

27.12.201303292

За да се разясни какво точно се има предвид под Струнна теория за света, на първо място трябва да изясним няколко неща още в самото начало. И така – гравитацията.

Теория на относителността - Големите грешки на великите учени

Големите грешки на великите учени

28.03.201307004

Великите учени като Галилей и Айнщайн също допускат грешки, за които не е известно на широката общественост. Така например Галилей бил убеден, че приливите не се влияят от Луната.

Теория на относителността - Любопитни факти от живота на Айнщайн

Любопитни факти от живота на Айнщайн

25.02.201307404

Смятан за един от най-великите и известни учени, Айнщайн е откривател на множество физически закони, като с пъти е изпреварил учените от своето време. Лицето му е едно от най-разпознаваемите на земното кълбо.