Великденски поверия

Великденски поверия

6

Смята се, че дете, родено на Великден, ще е късметлия във всяко начинание. Поръсете с вода помещенията в дома ви в нощта срещу Великден - това ще ги пречисти от зли енергии.

1

Страстната седмица

Страстната седмица - Актуални заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко относно Страстната седмица. Материали за Страстната седмица от Средновековието до наше време. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Страстната седмица.
Страстната седмица - Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

15.04.201703011

Но в годините, когато хората не може да си устройва толкова пищни трапези, на християнския празник се гледало предимно откъм духовната му страна, а това довело и до някои суеверия

Страстната седмица - Как отбелязваме Велика събота

Как отбелязваме Велика събота

15.04.201712716

На Велика събота православната църква почита последния ден от Страстната седмица, предшестваща Великден. Тези, които не са боядисали яйца още, могат да го направят в събота.

Страстната седмица - Историята и поверията за Велика Сряда

Историята и поверията за Велика Сряда

12.04.201702680

В текстовете от Библията се казва, че в деня на Велика сряда Юда е уговорил предателството на Исус срещу 30 сребърника. Пред нощта на този ден се е състояла тайната вечеря.

Страстната седмица - Предания и легенди за Цветница

Предания и легенди за Цветница

09.04.2017113579

Цветница е един от най-хубавите пролетни празници. На този ден се ходи на църква, откъдето се взимат осветени върбови клончета. От тях се сплита венец, който се слага в къщата.

Страстната седмица - Какви са обичаите на Разпети петък

Какви са обичаите на Разпети петък

29.04.201617972

Петият ден от Страстната седмица е известен като Разпети петък, защото тогава Исус Христос е разпнат на кръста. Постът на този ден е особено строг, като църквата забранява да се яде и дори да се пие вода.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

На текущата страница ще намериш избрани теми и публикации на тема Страстната седмица. Нашият екип се старае да добавя постоянно различни материали за Страстната седмица. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Страстната седмица. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Страстната седмица. Страстната седмица, снимки и отзиви.