Великденски поверия

Великденски поверия

6

Смята се, че дете, родено на Великден, ще е късметлия във всяко начинание. Поръсете с вода помещенията в дома ви в нощта срещу Великден - това ще ги пречисти от зли енергии.

1

Страстната седмица

Страстната седмица - Актуални заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко относно Страстната седмица. Материали за Страстната седмица от Средновековието до наше време. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Страстната седмица.
Страстната седмица - Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

15.04.201703041

Но в годините, когато хората не може да си устройва толкова пищни трапези, на християнския празник се гледало предимно откъм духовната му страна, а това довело и до някои суеверия

Страстната седмица - Как отбелязваме Велика събота

Как отбелязваме Велика събота

15.04.201702732

На Велика събота православната църква почита последния ден от Страстната седмица, предшестваща Великден. Тези, които не са боядисали яйца още, могат да го направят в събота.

Страстната седмица - Историята и поверията за Велика Сряда

Историята и поверията за Велика Сряда

12.04.201702694

В текстовете от Библията се казва, че в деня на Велика сряда Юда е уговорил предателството на Исус срещу 30 сребърника. Пред нощта на този ден се е състояла тайната вечеря.

Страстната седмица - Предания и легенди за Цветница

Предания и легенди за Цветница

09.04.2017013617

Цветница е един от най-хубавите пролетни празници. На този ден се ходи на църква, откъдето се взимат осветени върбови клончета. От тях се сплита венец, който се слага в къщата.

Страстната седмица - Какви са обичаите на Разпети петък

Какви са обичаите на Разпети петък

29.04.201607994

Петият ден от Страстната седмица е известен като Разпети петък, защото тогава Исус Христос е разпнат на кръста. Постът на този ден е особено строг, като църквата забранява да се яде и дори да се пие вода.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...