Коя е била Лилит и защо е изтрита от Библията?

Коя е била Лилит и защо е изтрита от Библията?

Старият завет упорито се опитва се да заличи първата жена до Адам, която се появява преди Ева, но е изгонена от Райската градина, защото отказала да се подчинява на първия мъж.

1

Стария завет

Стария завет - Новите заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко на тема Стария завет. Нашите статии за Стария завет от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Стария завет.
Стария завет - Разшифроваха неизвестен доскоро ръкопис от Стария завет

Разшифроваха неизвестен доскоро ръкопис от Стария завет

29.07.201502010

Учени разшифроваха овъглен пергамент, открит през 1970 година. Древният ръкопис е бил намерен сред останките на синагога и е една от най-енигматичните части на Стария завет.

Стария завет - Най-малката Библия в света е 0,04 кв. мм

Най-малката Библия в света е 0,04 кв. мм

03.05.20150602

Най-миниатюрната библия в света бе показана на специална церемония в столицата на Израел Йерусалим. Книжката е голяма едва 0. 04 кв. мм, но в себе си съдържа цели един милион и двеста хиляди символа.

Стария завет - Тайните на Стария завет – исторически разказ или измислица

Тайните на Стария завет – исторически разказ или измислица

15.04.201502479

И до днес споровете на учени и религиозни представители се разпалват относно Библията, нейните автори, времето и целта, с която е написана. Факт е обаче, че свещената книга дава тласъкът на най-масовата религия на планетата.

Стария завет - Разкриха се подробности около Ноевия ковчег

Разкриха се подробности около Ноевия ковчег

28.01.201405828

Клиновидно писмо от Древна Месопотамия, изсечено върху плоча на 4000 години, разкри подробности около старозаветната история за ковчега на Ной.

Стария завет - Учени създадоха макет на Ада

Учени създадоха макет на Ада

23.10.201303338

В лабораторни условия специалисти успяха да пресъздадат облика на Ада на Земята. Учените смятат, че това място, за което никои не е давал доказани свидетелства, се намира в земното ядро.

Стария завет - Пришълци породили живота на земята

Пришълци породили живота на земята

20.03.201209179

Разшифрованите текстове свидетелстват за това, че древните шумери са се срещали с пришълци, дошли на Земята от планетата Нибиру.

Стария завет - Чудесата на Стария завет

Чудесата на Стария завет

15.08.201007509

Много от легендите в Стария завет изглеждат невероятни. Чудотворните елементи на Стария завет включват сънища, явявания на ангели, изцеления, съживяване на мъртви.

Стария завет - Цар Соломон и царицата на Сава

Цар Соломон и царицата на Сава

10.02.200905599

В Книга на царете от Стария завет се крият сведения за някогашното посещение на царицата на Сава в двора на Соломон в Йерусалим.

Стария завет - Откриха мините на цар Соломон

Откриха мините на цар Соломон

07.02.200909094

Археолози са открили медни мини в района на Южна Йордания, за които предполагат, че може да са митичните рудници на цар Соломон.

Стария завет - Ноевият ковчег трябва да се търси в района на Едеса

Ноевият ковчег трябва да се търси в района на Едеса

26.01.200905427

Легендарният ковчег, благодарение на който праведният Ной спасява от Всемирния потоп хората трябва да се търси в провинция Шанлиурфа в югоизточната част на съвременна Турция.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...