Животът в Космоса забавя стареенето

Животът в Космоса забавя стареенето

Иновативно изследване показа, че животът в Космоса може значително да намали процесите на стареене. Учени от НАСА изследвали астронавта Скот Кели, който живя повече от една година в периода между 2015 и 2016 година на. . .

1

Стареене

Стареене - Последните текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Стареене. Любопитни статии за Стареене от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Стареене.
Стареене - Учени: На Великденския остров се крие тайната на вечната младост

Учени: На Великденския остров се крие тайната на вечната младост

04.08.20160625

От хилядолетия хората търсят тайната на вечната младост. Оказва се, че тези усилия са дали резултат и Изворът на младостта е открит. Това дори не се е случило наскоро, а преди повече от 50 години.

Стареене - Мозъкът старее заради недоспиване

Мозъкът старее заради недоспиване

23.10.201502127

Заради недостига на сън мозъкът старее по-бързо и хората, които не си доспиват страдат по-често от деменция, Алцхаймер и други болести, свързани с паметта.

Стареене - Правят еликсир на вечната младост от мамутски мозък

Правят еликсир на вечната младост от мамутски мозък

21.09.20150425

Според руски учени тайната на елексира за вечна младост е скрита в жизнеспособни аеробни бактерии, които са способни да оцелеят при изключително ниски температури, буквално в условията на вечна замръзналост.

Стареене - Бабите са причината за човешката еволюция

Бабите са причината за човешката еволюция

15.09.201501246

Причината хората да живеят по-дълго от другите бозайници са бабите. Изглежда, че бабите имат решаващо значение за развитието на съвременното семейство такова, каквото го познаваме днес

Стареене - На прага на биологична революция: Хора хилядолетници

На прага на биологична революция: Хора хилядолетници

19.04.201501654

Огромен брой изследователи смятат, че първият човек, който ще доживее до 1000 години, вече се е появил на белия свят.

Стареене - Хейли Окинес – тийнейджърката, починала като старица

Хейли Окинес – тийнейджърката, починала като старица

08.04.2015017192

На 17 години почина британката Хейли Окинес, която заради рядко заболяване, изглеждаше и боледуваше като 100-годишна баба. Заради заболяването си Хейли старееше 8 пъти по-бързо от нормалното.

Стареене - Чудото на подмладяването е факт, но необясним

Чудото на подмладяването е факт, но необясним

28.12.2014014657

Случаят на 97-годишната Роза Фарони и до днес остава необясним за света на медицината. Жената един ден просто престанала да старее и не само това – тя започнала да се подмладява.

Стареене - Живот до 120 г става все по-възможен

Живот до 120 г става все по-възможен

27.10.201401223

Според професор Блейкмор човешкото тяло не може да продължи да живее повече от 120 години. Според д-р Капахи научният напредък може значително да удължи човешкия живот до пет пъти.

Стареене - Причината хората да живеят повече от бозайниците

Причината хората да живеят повече от бозайниците

18.02.201401471

Учените обясняват, че, за да може човек да се доближи едва до средния разход на енергия на друг бозайник, който има подобни на неговите размери, трябва да бъде физически активен ежедневно.

Стареене - Откриха как се удължава животът

Откриха как се удължава животът

03.09.201304979

Изследователска група от японски учени разкри тайната на дългия живот. Чрез манипулиране на генетичния код жизненият цикъл на организмите ще може да се удължава.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...