Хипатия - единствената жена учен в Средновековието и бруталното ѝ убийство

Хипатия - единствената жена учен в Средновековието и бруталното ѝ убийство

И до днес много учени се прекланят през делата на Хипатия, определяна многократно като първата жена учен. Тя се занимавала с физика, математика, философия и астрономия.

1

Средновековието

Средновековието - Последните текстове и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Средновековието. Любопитни статии за Средновековието от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Средновековието.
Средновековието - Те са най-злите владетели от Средновековието!

Те са най-злите владетели от Средновековието!

24.01.201804063

Монголският император Чингис хан, смятан от мнозина за най-злия владетел, има своите конкуренти за тази титла, които въобще не му отстъпват. Вижте кои са те.

Средновековието - Истински исторически факти, звучащи като измислени

Истински исторически факти, звучащи като измислени

18.07.201701628

Хилядолетната човешка история отдавна е доказала, че хората са способни на невъобразима глупост и безумия, породени по най-различни причини – като се започне от безпросветност, премине се през бурните страсти и емоции и се стигне до жестокостта, произтича

Средновековието - Кара Булгар – забравената империя на черните българи

Кара Булгар – забравената империя на черните българи

07.09.2016010300

Дори и днес, покрай цялата какафония около съвременната ни историческа наука, до нас достигат сведения за черните българи. Малко се знае за тази част от българския народ. Различни исторически проучвания определят за тяхна родина Южна Украйна, Крим. . .

Средновековието - Лечебен мед с човешко или най-шокиращите лекове от миналото!

Лечебен мед с човешко или най-шокиращите лекове от миналото!

12.07.20160775

Макар и народната медицина да има своите доказани качества в борбата с различни заболявания, редно е да си признаем, че някои от похватите й често будят недоумение. Представяме ви най-странните медицински лекове и средства за защита от миналото

Средновековието - Средновековните хора страдали от слабоумие заради натравяне с олово

Средновековните хора страдали от слабоумие заради натравяне с олово

03.12.20150791

Химичен анализ на археологически свидетелства от Средновековието показват, че хората тогава са страдали от редица болести и слабоумие. Всичко това било следствие на непрестанно отравяне с олово.

Средновековието - Най-ужасните средновековни екзекуции!

Най-ужасните средновековни екзекуции!

25.10.201503496

През Средновековието изтезанията и екзекуции се използвали за назидание, както и за признания, най-често в това, че дадена жена е вещица. Независимо от това дали изтезаваният човек си признавал или не, той почти винаги бивал умъртвяван по жесток начин.

Средновековието - Фигурата на палача в Средновековието

Фигурата на палача в Средновековието

13.08.20150797

Един от най-мистериозните образи от времето на Средновековието е тази на палача. Той е последният, който осъденият на смърт вижда.

Средновековието - Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

19.03.201305072

Истинската тръпка при откритията се появява, при откриването на неизвестен досега средновековен надпис. Той може да се види само със специално осветление.

Средновековието - Преследването на вещиците през Средновековието

Преследването на вещиците през Средновековието

15.01.201304545

Уличаването и идеята, че вещиците са зло започнали от църквата, но преследването им, може да се разглежда и като съвместен акт между мъже и жени на местно ниво. Хиляди жени намерили смъртта си по време на лова на вещици

Средновековието - Най-страшните мъчения през Средновековието

Най-страшните мъчения през Средновековието

29.11.2012015792

Сред най-страшните средновековни мъчения е било сваряването на живи хора. Това бил болезнен и бавен метод за екзекуция и се използвал в Европа, а преди това и в Азия.