Кара Булгар – забравената империя на черните българи

Кара Булгар – забравената империя на черните българи

0

Дори и днес, покрай цялата какафония около съвременната ни историческа наука, до нас достигат сведения за черните българи. Малко се знае за тази част от българския народ. Различни исторически проучвания определят за тяхна родина Южна Украйна, Крим. . .

1

Средновековието

Средновековието - Последните текстове и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Средновековието. Любопитни статии за Средновековието от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Средновековието.
Средновековието - Лечебен мед с човешко или най-шокиращите лекове от миналото!

Лечебен мед с човешко или най-шокиращите лекове от миналото!

12.07.20160528

Макар и народната медицина да има своите доказани качества в борбата с различни заболявания, редно е да си признаем, че някои от похватите й често будят недоумение. Представяме ви най-странните медицински лекове и средства за защита от миналото

Средновековието - Средновековните хора страдали от слабоумие заради натравяне с олово

Средновековните хора страдали от слабоумие заради натравяне с олово

03.12.20150517

Химичен анализ на археологически свидетелства от Средновековието показват, че хората тогава са страдали от редица болести и слабоумие. Всичко това било следствие на непрестанно отравяне с олово.

Средновековието - Най-ужасните средновековни екзекуции!

Най-ужасните средновековни екзекуции!

25.10.201502143

През Средновековието изтезанията и екзекуции се използвали за назидание, както и за признания, най-често в това, че дадена жена е вещица. Независимо от това дали изтезаваният човек си признавал или не, той почти винаги бивал умъртвяван по жесток начин.

Средновековието - Фигурата на палача в Средновековието

Фигурата на палача в Средновековието

13.08.20150567

Един от най-мистериозните образи от времето на Средновековието е тази на палача. Той е последният, който осъденият на смърт вижда.

Средновековието - Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

19.03.201304714

Истинската тръпка при откритията се появява, при откриването на неизвестен досега средновековен надпис. Той може да се види само със специално осветление.

Средновековието - Преследването на вещиците през Средновековието

Преследването на вещиците през Средновековието

15.01.201323659

Уличаването и идеята, че вещиците са зло започнали от църквата, но преследването им, може да се разглежда и като съвместен акт между мъже и жени на местно ниво. Хиляди жени намерили смъртта си по време на лова на вещици

Средновековието - Най-страшните мъчения през Средновековието

Най-страшните мъчения през Средновековието

29.11.20121313804

Сред най-страшните средновековни мъчения е било сваряването на живи хора. Това бил болезнен и бавен метод за екзекуция и се използвал в Европа, а преди това и в Азия.

Средновековието - Френски парфюм в манастирски стени откриха в Созопол

Френски парфюм в манастирски стени откриха в Созопол

25.10.201221697

Археолози откриха стъкленици с френски парфюм в стените на открития неотдавна средновековен манастир Свети Апостоли в Созопол.

Средновековието - Хигиенни навици през Средновековието

Хигиенни навици през Средновековието

10.10.201289164

През Средновековието е съществувала хигиена, която е била задължителна с цел предпазване от болести. Това се отнасяло до къпането. Що се отнася до тоалетните, те били истинска трагедия.

Средновековието - Инквизицията през Средновековието

Инквизицията през Средновековието

12.03.201274366

Инквизицията е специален следствен и съдебен орган към католическата църква в периода от XIII до XIX век. Основната му задача е била борбата с ересите и с различното мислене.

Популярно днес

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

В Съновник.бг на тази страница ще се натъкнеш на подбрани материали и статии за Средновековието. Нашият екип се стреми да публикува често разнообразни текстове на тема Средновековието. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Средновековието. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Средновековието. Средновековието, съвети и класации.