Митовете падат: Истината за древна Спарта

Митовете падат: Истината за древна Спарта

0

Желязна дисциплина, кръвожадност и неустрашимост, тези качества превърнали спартанската армия във фактор, с който всички трябвало да се съобразяват. Бойните им умения успели дори да спрат единствената суперсила за онези времена – Персия.

1

Спартанци

Спартанци - Актуални текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Спартанци. Любопитни статии за Спартанци от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Спартанци.
Спартанци - Историята на Пелопонеската война

Историята на Пелопонеската война

30.07.20160502

Пелопонеската война заема важно място в историята на Древна Гърция. Основните съперници били Атина и Спарта, около които се формирали две значителни политически обединения - Атинската империя и Пелопонеският съюз.

Спартанци - Храната на древните спартанци

Храната на древните спартанци

18.12.201502335

Освен със своите бойни умения древните спартанци били известни и с напълно различния си бит и култура в сравнение с останалата част на Елада. Най-голяма разлика в ежедневието им била храната, с която те се хранели.

Спартанци - Спартанците не са убивали децата си

Спартанците не са убивали децата си

17.11.201016361

Спартанците не са хвърляли хилавите и болнави деца от скала, а само правили това само с престъпниците. Бялата рокля на булката символизира смъртта на жената за майка й.

В Съновник.бг на тази страница ще откриеш най-новите материали и статии относно Спартанци. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно различни материали за Спартанци. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Спартанци. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Спартанци. Спартанци, снимки и отзиви.