Случаите, в които сомнамбулизмът спаси убийците от смъртна присъда

Случаите, в които сомнамбулизмът спаси убийците от смъртна присъда

За първи път сомнамбулизмът е използван като защита през 1846 година, като още тогава обществото е разделено две – трябва ли сънят да служи като оправдание за убийци.

1

Сомнамбулизъм

Сомнамбулизъм - Новите заглавия и материали. Необясними явления, загадки и всичко относно Сомнамбулизъм. Любопитни статии за Сомнамбулизъм от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Сомнамбулизъм.
Сомнамбулизъм - Ето го обяснението на странните неща, които правим насън

Ето го обяснението на странните неща, които правим насън

08.08.201701639

Мислим си, че по време на сън тялото ни е в пълен покой, но истината не е точно такава. Дори и тогава някой от нас извършват определени странни активности, за които не предполагат ни най-малко или разбират чак на сутринта.

Сомнамбулизъм - Сомнамбулизмът се предава по генетичен път

Сомнамбулизмът се предава по генетичен път

13.05.20150659

За повечето хора проблемът с амнезията по време на сомнамбулизъм е наследствен. Четири от пет сомнамбула не си спомнят преживяното и това е характерно и за други представители на фамилията им.

Сомнамбулизъм - Мъжете говорят повече насън от жените

Мъжете говорят повече насън от жените

16.04.201402998

Говоренето насън е по-характерно за мъжете, отколкото за жените. Ако се притеснявате, че ще издатете някаква тайна, докато спите, проветрете добре помещението и правете секс преди сън.

Сомнамбулизъм - Причините за безсъние и нарушение на съня

Причините за безсъние и нарушение на съня

19.03.2014013951

Изучавайки сънищата, учените са установили интересни, често необясними, а понякога просто интригуващи факти. Младите хора обикновено се оплакват от трудно заспиване, а по-възрастните - от събуждане през нощта.

Сомнамбулизъм - Най-популярните нарушения на съня

Най-популярните нарушения на съня

12.04.201305048

Сред най-популярните нарушения на съня са кошмарите, лунатизмът, сънните халюцинации и нощните страхове. Те се дължат, като цяло, на недоспиване и стресови ситуации.

Сомнамбулизъм - Какво прави хората сомнамбули?

Какво прави хората сомнамбули?

01.02.2013027453

Все още не е ясно какво точно прави хората сомнамбули. Може да е симптом за епилепсия или нарушение на съня. Сомнамбулите са в състояние дори да се развържат, ако преди сън са ги завързали с въже.

Сомнамбулизъм - На какво се дължи бълнуването

На какво се дължи бълнуването

21.12.201206776

Смята се, че половината от децата по света говорят докато спят. Това се определя като начин те да се справят с прекаленото количество информация, което са получили с течение на деня.

Сомнамбулизъм - Домакинстване по време на сън

Домакинстване по време на сън

12.12.201101564

Китайката Сю от град Юхан в провинция Хубей пере дрехи, когато има пристъп на лунатизъм. Над два процента от жителите на планетата ходят насън.

Сомнамбулизъм - Защо хората ходят насън

Защо хората ходят насън

20.05.201103295

Не е ясно защо хората ходят насън, но вероятно това има връзка с дефектен ген, който се предава по наследство. Стресът и недоспиването също спомагат за това състояние.

Сомнамбулизъм - Лунатизма може и да е опасен

Лунатизма може и да е опасен

10.02.200905269

Обичайните лунатицине представляват опасност за други хора. Но се срещат и такива, които, без да го осъзнават извършват безмислени убийства.