Пренасят ледници на топящата се Антарктида, за да я спасят

Пренасят ледници на топящата се Антарктида, за да я спасят

1

В отчаян опит да спасят малкото останали ледници в неполярните области на света учени от цял свят се обединиха около идеята да превозят топящите се ледени масиви на Антарктида.

1

Северния полюс

Северния полюс - Актуални заглавия и материали. Паранормални явления, загадки и всичко за Северния полюс. Материали за Северния полюс от вековете до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Северния полюс.
Северния полюс - До 2040 г Арктика може да остане без ледове

До 2040 г Арктика може да остане без ледове

14.05.20150494

Учени от от Националното управление за океански и атмосферни изследвания на САЩ опвестриха стряскаща прогноза, че до 2040 година Арктика може да остане без ледове.

Северния полюс - Италианец се заселва на топящ се айсберг

Италианец се заселва на топящ се айсберг

24.08.20140845

Италианецът възнамерява да даде старт на вълнуващия експеримент следващата пролет. Той вече си е набелязал ледник в Гренландия, който ще се превърне в новия му дом.

Северния полюс - Как да се ориентираме по звездите

Как да се ориентираме по звездите

24.01.201304011

Най-лесната задача при ориентиране по звездите е да откриете в коя посока е север. През нощта това е лесно. Трябва само да откриете на небето Полярната звезда. Тя ще ви посочи север с точност до градус.

Северния полюс - Възможно ли е полюсите на Земята да се обърнат?

Възможно ли е полюсите на Земята да се обърнат?

28.12.201205210

Според геологични данни магнитното поле от време на време се променя. Това може да доведе до смяна на местата на Южния и Северния полюс.