Летен Никулден е!

Летен Никулден е!

0

На днешният ден честваме православния празник Летен Никулден или Летни св. Никола. Църквата отбелязва пренасянето на мощите на св. Николай Мирликийски чудотворец от балканските земи в италианския град Бари.

1

Свети Николай

Свети Николай - Актуални текстове и статии. Мистика, загадки и всичко за Свети Николай. Материали за Свети Николай от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Свети Николай.
Свети Николай - Странни факти за Свети Николай – истинският Дядо Коледа

Странни факти за Свети Николай – истинският Дядо Коледа

25.12.20160408

Чуем ли за Дядо Коледа, първата асоциация, която ни идва в главата, е за весел и пълен дядка с дълга бяла брада и червени дрехи. И децата знаят, че живее на Северния полюс и по магичен начин разнася подаръци на послушните деца до всяка точка на света.

Свети Николай - Днес почитаме паметта на Свети Николай

Днес почитаме паметта на Свети Николай

06.12.201601359

Днес православната църква почита паметта на Свети Николай Мирликийски – небесен покровител на рибари, моряци, банкери и търговци. В народните традиции този празник се нарича Никулден.

Свети Николай - Днес празнуваме Никулден

Днес празнуваме Никулден

06.12.201515271

Днес, 6-ти декември, е светъл християнски празник – Никулден. Празнуват имен ден Николай, Никола, Николина, Нина, Кольо. На тази дата почитаме паметта на свети Николай Мирликийски.

Свети Николай - Икона на Свети Николай ридае за Лех Качински

Икона на Свети Николай ридае за Лех Качински

17.04.201002853

В деня на катастрофата на ТУ-154 край Смоленск, в коята загина президентът на Полша Лех Качински, проплака икона на Свети Николай в частен музей в Киев.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

На актуалната страница ще попаднеш на подбрани заглавия и публикации относно Свети Николай. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно различни материали за Свети Николай. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Свети Николай. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Свети Николай. Свети Николай, снимки и отзиви.