Прочетете най-красивите цитати за любовта в Деня на влюбените

Прочетете най-красивите цитати за любовта в Деня на влюбените

Любовта е описвана като най-красивото чувство, което човек може да изпита. Сравнявана е с огън и се казва, че нейната сила ни провокира да покажем най-добрата си страна. Прочетете част от най-добрите мъдри мисли за любовта по повод Деня на влюбените.

1

Свети Валентин

Свети Валентин - Новите текстове и публикации. Мистика, загадки и всичко касещо Свети Валентин. Материали за Свети Валентин от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Свети Валентин.
Свети Валентин - Кой е Свети Валентин?

Кой е Свети Валентин?

14.02.201723741

Свети Валентин е празник, който се празнува от началото на 14 век в Европа, у нас около 90-те години на миналия век, а САЩ празнуването му започва от 1777 г. Свети Валентин е бил епископ, който е роден в Италия, на територията на днешния град Терни.

Свети Валентин - Романтичен свещеник - виновник за празника на влюбените

Романтичен свещеник - виновник за празника на влюбените

14.02.201201095

Празникът Свети Валентин има кръстник , това е християнски свещеник с името Валентин. Браковете на войници били забранени, но той венчавал тайно легионерите и техните любими.

Свети Валентин - Денят на Свети Валентин заменил празника на голите римляни

Денят на Свети Валентин заменил празника на голите римляни

14.02.201101730

Денят на Свети Валентин сложил край на древноримските празници, известни като Луперкалии, по време на които голи мъже биели с бичове жени, за да заченат.

Свети Валентин - На Свети Валентин ви грози раздяла

На Свети Валентин ви грози раздяла

14.02.201103342

Култът към 14 февруари, празника на влюбените Свети Валентин, е започнал да поражда омраза и разводи. Легенди да Свети Валентин. Смята се, че празникът е възникнал в Древен Рим.

Свети Валентин - Любовни фобии

Любовни фобии

13.02.201104250

В деня на Свети Валентин хората, които страдат от определени фобии, ще се чувстват много зле, ако ми подарите шоколад, сърце, цветя или ако ги целунете.

Свети Валентин - Денят на влюбените първоначално бил на 3 май

Денят на влюбените първоначално бил на 3 май

13.02.200902638

Предания и легенди разказват за създаването на празника на влюбените - Свети Валентин. Няколко са светците с това име, които претендират да свържат името си със символа на любовта.