Нова гробница на 3000 години бе открита в Луксор

Нова гробница на 3000 години бе открита в Луксор

0

Гробница на близо 3000 години бе открита при последните археологически разкопки в Луксор. Намерени са десетки саркофази, мумии на фараони, ушебти статуи и фигурки, както и позлатени маски.

1

Саркофази

Саркофази - Новите заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко свързано с Саркофази. Материали за Саркофази от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Саркофази.
Саркофази - Сребърният фараон

Сребърният фараон

21.07.201303842

Преди близо 70 години една експедиция водена от професор Пиер Монте прави удивително научно откритие – напълно запазена гробница на египетски фараон, която е положен в сребърен саркофаг.

Саркофази - Части от Книгата на мъртвите открити в саркофази

Части от Книгата на мъртвите открити в саркофази

08.10.2010111155

Части от египетската Книга на мъртвите са били открити неотдавна в саркофази, мумиите са били увити в платна, украсени с текстове и рисунки от книгата. Книгата на мъртвите от Древен Египет.

Саркофази - Лабиринт с мумии откриха до Кайро

Лабиринт с мумии откриха до Кайро

28.05.201004257

В град Ал Лахун, на стотина километра южно от египетската столица Кайро археолози откриха лабиринт от 57 древни гробници. В тях има множество дървени и изрисувани саркофази с мумии.

Саркофази - Нова гробница открита в Долината на царете

Нова гробница открита в Долината на царете

04.02.200913988

Непокътната гробница беше открита в Долината на царете в Египет, където през 1922 г. беше открита гробницата на египетския фараон Тутанкамон

На тази подстраница ще попаднеш на подбрани теми и статии на тема Саркофази. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно разнородни материали относно Саркофази. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Саркофази. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Саркофази. Саркофази, идеи и мнения.