Градът на хилядата и една църкви – изгубеният град Ани

Градът на хилядата и една църкви – изгубеният град Ани

0

Наричан в миналото Градът на четиридесетте порти, а понякога и Градът на хилядата и една църкви, древната столица на Армения Ани е най-голямото свидетелство за трагичната история на арменците.

1

Руини

Руини - Последните теми и публикации. Мистика, загадки и всичко на тема Руини. Любопитни статии за Руини от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Руини.
Руини - Откриха най-древната пирамида в света

Откриха най-древната пирамида в света

19.08.20160961

Най-древната пирамида в света бе открита от група руски учени в отдалечена провинция на Казахстан. Находката разбуни световната научна общност. Оказа се, че това е първата подобна конструкция, намирана в Централна Азия.

Руини - Еврика! Откриха легендарния замък на крал Артур

Еврика! Откриха легендарния замък на крал Артур

04.08.20160837

Британски археолози смятат, че са намерили легендарния замък на крал Артур в средновековното кралство Корнуол, тъй като при разкопки в тази местност са намерили руини, датирани от V-VI век.

Руини - Изровиха владетелка на маите

Изровиха владетелка на маите

26.09.201105254

Археолози изровиха неизвестна владетелка на маите в руини в Накум, Гватемала, разкри Нешънъл джиографик. Скелетът е на владетелка, а главата й е положена между две паници.

Руини - Откриха школа за гладиатори

Откриха школа за гладиатори

11.09.201111159

Край Виена са открити руините на гладиаторска школа, която може би ще се окаже най-голямата в света. Тя имала четиридесет стаи за живеене на гладиаторите, голяма баня и тренировъчна зала.

Руини - Най-загадъчните изгубени градове

Най-загадъчните изгубени градове

19.08.201006474

Древните градове, които вълнуват археолози и обикновени любители на приключенията, са загадка и до днес. Някои от тях представляват руини, за други не е сигурно, че изобщо са съществували.

В Съновник.бг на тази страница ще откриеш подбрани любопитни теми и публикации относно Руини. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно разнообразни текстове за Руини. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Руини. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Руини. Руини, снимки и класации.