Изчислено: Ето кога точно изкуственият интелект ни превзема

Изчислено: Ето кога точно изкуственият интелект ни превзема

Института за бъдещето на човечеството в Оксфорд – знаехте ли изобщо, че съществува нещо подобно. Изследователите в него, заедно с екип от университета във Великобритания, заедно с департаментите по политически науки в Йейлския университет САЩ направиха ун

1

Роботи

Роботи - Актуални текстове и статии. Мистерии, загадки и всичко свързано с Роботи. Материали за Роботи от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Роботи.
Роботи - Шанс или паника! Киборгите факт до месеци

Шанс или паника! Киборгите факт до месеци

02.06.20170203

Бионичният човек е на прага ни. Създаването на киборги е по-реално от всякога и предстои да се превърне във факт до месеци.

Роботи - Започна се! Първият полицейски робот ще сее ред в Дубай

Започна се! Първият полицейски робот ще сее ред в Дубай

31.05.20170136

Първият по рода си Робокоп – полицейски робот, бе представен в Дубай. Това е първата стъпка към интегрирането на роботите в полицейските сили в арабското емирство.

Роботи - Бъдещето идва с данък робот

Бъдещето идва с данък робот

24.03.20170261

В най-близко бъдеще към обичайните ни данъци ще бъде прибавен и още един – данък робот. Вече се обмисля как умните машини и изкуственият интелект да бъдат обложени с данъци, както и определена правна регулация.

Роботи - Илън Мъск: Оцеляването на човечеството зависи от роботите

Илън Мъск: Оцеляването на човечеството зависи от роботите

17.02.20170207

Основателят на компаниите Телса и Спейс Екс – Илън Мъск, заяви, че развитието на технологиите е от ключово значение за оцеляване на човечеството и опазване на планетата ни.

Роботи - Роботи идват за твоето работно място!

Роботи идват за твоето работно място!

15.05.20160470

В края на месец април някои от най-влиятелните хора в света се събраха на семинар в Милкен институт в Калифорния. Срещата е била посветена на неотложните въпроси, които засягат човечеството.

Роботи - Първата роботизирана ферма стартира през 2017 година

Първата роботизирана ферма стартира през 2017 година

06.02.20160656

Японска компания ще спестява разходи чрез служители роботи. Планът е до две години първата роботизирана фирма в света да започне работа.

Роботи - Роботи изместват хората в нетворческите професии

Роботи изместват хората в нетворческите професии

15.12.20150388

В съвсем близко бъдеще роботите ще вземат хляба на всички хора, които практикуват професии, които не изискват творчество.

Роботи - Учени: Човек може да се влюби в робот

Учени: Човек може да се влюби в робот

27.11.20150419

В началото на годината филмът Ex Machina, в който компютърен програмист се влюбва в дроид, спечели сърцата както на критиката, така и на публиката.

Роботи - Хуманоиден робот е новият най-добър приятел на човека

Хуманоиден робот е новият най-добър приятел на човека

21.11.20150363

Китайска компания се насочи към нови висоти, като създаде първият по рода си домашен хуманоиден робот, който бързо ще се превърне в най-добрия приятел на човека

Роботи - Роботите ще общуват по човешки

Роботите ще общуват по човешки

07.11.20150265

Учените от Технологичния институт на Джорджия, САЩ, достигнаха нова висота в разработката на роботите. Те успяха да направят робот, който да общува човешки.