Легендарните сини рицари наистина са съществували

Легендарните сини рицари наистина са съществували

0

Шотландските легенди от векове разказват за братството на сините рицари, които може да сломят цялата английска армия. И тъй като това изглеждало невъзможно, имайки предвид числеността на англичаните, тези легенди се смятали за измислици.

1

Рицари

Рицари - Актуални теми и статии. Мистерии, загадки и всичко за Рицари. Любопитни статии за Рицари от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Рицари.
Рицари - Мистериите в ордена на тамплиерите

Мистериите в ордена на тамплиерите

23.09.201378712

Рицарите тамплиети са оставили стабилна следа в историята на човечеството и са пазели много тайни, който и до сега си остават неразгадани.

Рицари - Истината за кръстоносните походи

Истината за кръстоносните походи

01.12.201203447

Кръстоносните походи в историческа гледна точка са военни и религиозно- доктринални кампании, предприемани през Средновековието. Водеща става ролята на тамплиерите.

Рицари - Първият кръстоносен поход

Първият кръстоносен поход

19.11.201242575

Историята на първия кръстоносен поход започва след превземането на Йерусалим от селджуките. В Европа започват да пристигат съобщения за това, че мюсюлманите притесняват християните, има и оплаквания от евреи, които осквернявали светите места.

Рицари - Легенда за Ланселот и Гуинивиър

Легенда за Ланселот и Гуинивиър

28.10.201206727

Ланселот бил най-красивият от рицарите на крал Артур. Той бил влюбен в кралица Гуинивиър, съпруга на крал Артур.

Рицари - Рицар с тяло на ръгбист открит в кралски параклис

Рицар с тяло на ръгбист открит в кралски параклис

24.05.201004974

Рицар с телосложение на ръгбист бе открит при разкопки в кралския параклис на шотландския замък Стърлинг. Рицарят е бил убит с меч, но живял дълго време със стрела в гърдите.

Рицари - Изгубените тунели на кръстоносците открити в Малта

Изгубените тунели на кръстоносците открити в Малта

14.05.200905790

Векове наред се носят слухове, че Рицарите от Малта, участвали в кръстоносните походи, построили подземен град на Средиземноморския остров Малта.

В актуалната страница ще попаднеш на избрани материали и статии относно Рицари. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно различни материали за Рицари. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Рицари. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Рицари. Рицари, снимки и отзиви.