Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

0

В Древността Рим е бил средище на цивизация и култура или поне така пише в учебниците по история. Истината обаче е, че древните римляни спазвали и традиция, които са в пълен разрез с представата за цивилизованост.

1

Римляни

Римляни - Актуални заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Римляни. Нашите статии за Римляни от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Римляни.
Римляни - Седмицата преди Коледа римляните чествали Сатурналии

Седмицата преди Коледа римляните чествали Сатурналии

19.12.201601005

Макар и да са били езичници, всяка година древните римляни отбелязва седмицата преди Коледа със специални тържества. Тези празници се наричали Сатурналии и били посветени на бог Сатурн.

Римляни - Нова теория: Римляните открили Америка

Нова теория: Римляните открили Америка

02.04.20160663

Христофор Колумб стъпва на Бахамите през 1492 година. Дълго време всички смятаха, че той е първият неместен човек, акостирал на бреговете на Северна или Южна Америка. Дали това е така?

Римляни - Тракийски наблюдателници в Белоградчишките скали

Тракийски наблюдателници в Белоградчишките скали

25.01.20150995

Белоградчишката крепост се намира съвсем близо до град Белоградчик, сред прочутите Белоградчишки скали. Десният скален масив над нея е известен като Първа плоча.

Римляни - Откриха най-старата тоалетна дъска в света

Откриха най-старата тоалетна дъска в света

02.09.201401163

Учените са изключително горди с откритието си във Виндоланда, тъй като досега никога не са се натъквали при разкопки на дървена тоалетна дъска.

Римляни - Извори на българските имена

Извори на българските имена

28.05.2014340553

Българската именна система отразява богатата ни история. Тя е едно отражение на траките, гърците, славяните, прабългарите и римляните. Християнството оказва голямо влияние върху имената.

Римляни - Легендата за Белоградчишките скали

Легендата за Белоградчишките скали

07.10.201325296

Разпространяват се всякакви легенди за Белоградчишките скали, но най известната от тях е наречена Мадона и детето.

Римляни - Животът на древните римляни

Животът на древните римляни

22.11.201202416

Древните римляни отбелязвали 182 официални празника с театрални представления, по време на които се предлагали екзотични плодове и ястия.

Римляни - Строителството в древен Рим

Строителството в древен Рим

14.11.201202309

Римляните са въвели грандиозни по онова време инженерни съоръжения – акведукти, мостове, пътища, пристанища, крепости, канали. По значимост най-важен тип строителство е това на храмовете.

Римляни - Изобретенията на древните римляни

Изобретенията на древните римляни

21.09.201123487

Сред изобретенията на древните римляни е бетонът, от който са правени сгради без арматури като Пантеонът. Куполът, балистата и хидроенергията са изобретени от римляните.

Римляни - Скелет в странна поза крие тайна за убийство

Скелет в странна поза крие тайна за убийство

27.09.200902923

Скелет, погребан в странна поза в Римско селище, накара археолози да предполагат, че са попаднали на мистериозно убийство по време на римляните. Археолозите още умуват за тайната на разкопките.

На текущата страница ще попаднеш на най-новите материали и статии за Римляни. Нашият екип се старае да публикува често различни материали на тема Римляни. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Римляни. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Римляни. Римляни, съвети и отзиви.