Останките на Свети Петър бяха открити в римска църква

Останките на Свети Петър бяха открити в римска църква

След усилени изследвания екип от археолози смятат, че са открили останките на Свети Петър. Находката е направена в римска църква, като се предлага, че костите са на повече от 2000 години.

1

Рим

Рим - Актуални теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко за Рим. Нашите статии за Рим от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Рим.
Рим - Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

20.04.2017024031

В Древността Рим е бил средище на цивизация и култура или поне така пише в учебниците по история. Истината обаче е, че древните римляни спазвали и традиция, които са в пълен разрез с представата за цивилизованост.

Рим - Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

12.10.201106178

Най-странната обсебваща любов на римския император Калигула била тази към коня му Инкантус. Той дори го назначил за сенатор и искал да сключи свещен брак с него.

Рим - Изобретенията на древните римляни

Изобретенията на древните римляни

21.09.201103860

Сред изобретенията на древните римляни е бетонът, от който са правени сгради без арматури като Пантеонът. Куполът, балистата и хидроенергията са изобретени от римляните.

Рим - Древните чудеса на Рим

Древните чудеса на Рим

10.07.201103507

Рим е изпълнен с чудесата от древността и едно от тях е Колизеумът, където са се срещали в смъртоносна битка гладиаторите и е имало битки на хора с гладни лъвове.

Рим - Най-известните деца на джунглата

Най-известните деца на джунглата

16.04.201104377

Историята помни много случаи, в които деца са отглеждани от животни. Като се започне от легендата за основателите на Рим - Ромул и Рем, и се стигне до момичето-вълк и момчето-птица.

Рим - Гибелта на великите цивилизации е скрита в дърветата

Гибелта на великите цивилизации е скрита в дърветата

13.03.201109035

Годишните кръгове на дървесните стволове могат да разкажат много за гибелта на великите цивилизации. За тях е виновен най-вече климатът - такъв е случаят с упадъка на Римската империя.