Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

0

В Древността Рим е бил средище на цивизация и култура или поне така пише в учебниците по история. Истината обаче е, че древните римляни спазвали и традиция, които са в пълен разрез с представата за цивилизованост.

1

Рим

Рим - Актуални теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко за Рим. Нашите статии за Рим от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Рим.
Рим - Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

12.10.201166080

Най-странната обсебваща любов на римския император Калигула била тази към коня му Инкантус. Той дори го назначил за сенатор и искал да сключи свещен брак с него.

Рим - Изобретенията на древните римляни

Изобретенията на древните римляни

21.09.201123590

Сред изобретенията на древните римляни е бетонът, от който са правени сгради без арматури като Пантеонът. Куполът, балистата и хидроенергията са изобретени от римляните.

Рим - Древните чудеса на Рим

Древните чудеса на Рим

10.07.201133377

Рим е изпълнен с чудесата от древността и едно от тях е Колизеумът, където са се срещали в смъртоносна битка гладиаторите и е имало битки на хора с гладни лъвове.

Рим - Най-известните деца на джунглата

Най-известните деца на джунглата

16.04.201104212

Историята помни много случаи, в които деца са отглеждани от животни. Като се започне от легендата за основателите на Рим - Ромул и Рем, и се стигне до момичето-вълк и момчето-птица.

Рим - Гибелта на великите цивилизации е скрита в дърветата

Гибелта на великите цивилизации е скрита в дърветата

13.03.201108977

Годишните кръгове на дървесните стволове могат да разкажат много за гибелта на великите цивилизации. За тях е виновен най-вече климатът - такъв е случаят с упадъка на Римската империя.

В актуалната страница ще намериш избрани материали и статии за Рим. Нашият екип се старае да публикува често различни материали на тема Рим. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Рим. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Рим. Рим, съвети и отзиви.