Почитаме паметта на Света Татяна

Почитаме паметта на Света Татяна

1

На 12 януари православната църква почита паметта на Света мъченица Татяна и на този ден именници са всички, които носят името Татяна, Таня и Таньо.

1

Религиозни празници

Религиозни празници - Актуални заглавия и публикации. Мистика, загадки и всичко за Религиозни празници. Любопитни статии за Религиозни празници от Средновековието до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Религиозни празници.
Религиозни празници - Днес почитаме Свети Теодосий Велики

Днес почитаме Свети Теодосий Велики

11.01.201701083

На 11 януари православната църква почита паметта на Свети Преподобни Теодосий Велики и днес своя имен ден празнуват всички, които носят имената Теодосий, Богдан и Богдана.

Религиозни празници - Почитаме паметта на Свети Стилиян

Почитаме паметта на Свети Стилиян

26.11.201603470

На 26 ноември българска православна църква почита паметта на Свети Стилиян Пафлагонийски, наречен още Детепазител, защото се възприема като закрилник на бебетата и малките деца.

Религиозни празници - Днес отбелязваме деня на Свети Климент Охридски

Днес отбелязваме деня на Свети Климент Охридски

25.11.201611011

На 25 ноември православната църква чества деня на Свети Климент Охридски - български средновековен учен и първият епископ, проповядвал на старобългарски език.

Религиозни празници - Днес празнуваме деня на християнското семейство

Днес празнуваме деня на християнското семейство

21.11.201602788

На 21 ноември отбелязваме голяма църковен празник – Въведение Богородично или Денят на християнското семейство. Този ден е символ на въвеждането на младия човек в лоното на църквата и вярата.

Религиозни празници - На днешния ден почитаме Свети Мина

На днешния ден почитаме Свети Мина

11.11.201609101

На 11 ноември, според православната традиция, се почита паметта на великомъченик Свети Мина, чието име означава месечина, Луна.

Религиозни празници - Древните вакханалии

Древните вакханалии

15.10.201202539

Вакханалиите са религиозни празници, провеждани в древна Гърция, които са били посветени на Дионис (известен като Бакхус в римската митология), богът на виното, и които са все още добре познати заради разкоша, свободното и екстравагантно поведение, което

Религиозни празници - И със зехтин може да се гадае

И със зехтин може да се гадае

17.11.201004993

Зехтинът служи не само на кулинарията, но и на врачките. В навечерието на големи религиозни празници те гадаят със зехтин дали ще се сбъднат мечтите.

Популярно днес

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

На актуалната подстраница ще откриеш подбрани любопитни теми и статии на тема Религиозни празници. Нашият екип се старае да добавя постоянно различни материали за Религиозни празници. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Религиозни празници. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Религиозни празници. Религиозни празници, снимки и отзиви.