Най-странните древни религии, които имат следовници и днес

Най-странните древни религии, които имат следовници и днес

По света е имало и има буквално хиляди религии и култове. От възникването на човешката цивилизация умовете на хората били владени от няколко религии, които е можело да се определят като световни. Но както с всичко на земята, всяко нещо има начало и има и

1

Религии

Религии - Най-новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Религии. Материали за Религии от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Религии.
Религии - Ето как се е появила всяка една религия по света

Ето как се е появила всяка една религия по света

08.02.20171754

Една и съща история се повтаря при митологията боговете Кришна, бог Дионис, Митра от Персия, Тор, Исус Христос и това не е случайно. Тези събития се свързват с конкретни астрономически явления.

Религии - Какво е гугълизъм и още няколко причини да се отчаете от човечеството

Какво е гугълизъм и още няколко причини да се отчаете от човечеството

19.12.20160592

Това, което е приемливо за едно поколение, за друго не е. Точно и поради тази причина днес сме свидетели на възникването на десетки и дори стотици нови религии. Някои от тях ще ви стъписат

Религии - Индийка почина заради поста на джайнизма

Индийка почина заради поста на джайнизма

12.10.201602609

13-годишно момиче от Индия е починало, след като се е хранила единствено с варена вода в продължение на 68 дни. Арадана Самдаря е спазвала строгия пост на джайнизма – една от най-старите религии в света.

Религии - Магията Джу-Джу

Магията Джу-Джу

15.02.201606822

Вярвате или не, магиите съществуват - бели, черни, за любов, за пари или желаещи смъртта на някого. Джу-джу се използва във всички сфери на живота в Западна Африка.

Религии - Религия или наука – две теории за нашето съществуване

Религия или наука – две теории за нашето съществуване

11.04.201501459

Религия и наука – две теории за живота, които обяснят съществуването на всичко около нас, но с различни методи и различни принципи. И именно различията между тях палят споровете помежду им.

Религии - Притча за иноверците

Притча за иноверците

13.01.201501264

Хората сме напълно свободни същества, затова всеки има право да говори, каквото сметне за добре. Това как ще го приеме отсрещният, зависи само от него самия. Всеки сам избира какви емоциии да допуска до себе си и как да реагира на случващото се.

Религии - Уинстън Чърчил бил фен на исляма

Уинстън Чърчил бил фен на исляма

12.01.20150790

Това, което може да изненада всеки, запознат с делата и усилията на английския политик Уинстън Чърчил за запазване на Британската империя, е, че той е бил голям почитател на исляма и културата на Ориента.

Религии - Започва свещеният месец за мюсюлманите

Започва свещеният месец за мюсюлманите

29.06.201401119

Тази събота за мюсюлманите започва свещеният месец в ислямския календар, наречен Рамадан. Той продължава точно 30 дни, като края му ще бъде отпразнуван на 27 юли.

Религии - Вярата и религията ни пазят от депресия

Вярата и религията ни пазят от депресия

06.01.201402002

Вярата зависи от формата на мозъка, установи скорошно проучване и по скоро дебелината на мозъчната тъкан. Онези хора, които са повече насочени към духовността, имат по-дебела част на мозъчната тъкан, за разлика от останалите хора.

Религии - Сънища за храмове и църкви

Сънища за храмове и църкви

12.07.2013019858

Ако сънувате, че виждате или отивате в храм, то това означава, че скоро ще бъдете изключително изкушени от нещо. Сънищата за храмове са символ за метафизичният характер на сънуващия.