Ново четене на Корана: Ной е бил пришълец от бъдещето!

Ново четене на Корана: Ной е бил пришълец от бъдещето!

В Корана пише, че Ной е разговарял със сина си. Турски учен се пита как е ставало това, а отговорът изглежда повече от очевиден – по клетъчен телефон

1

Религии

Религии - Най-новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Религии. Материали за Религии от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Религии.
Религии - Стивън Хокинг: Бог не съществува!

Стивън Хокинг: Бог не съществува!

29.11.201704754

Хокинг за пореден път предизвика противоречиви коментари относно изказването си, че Бог не съществува. Но изказването на Хокинг не е чак толкова изненадващо, предвид вечната борба на науката срещу вярата

Религии - Най-странните древни религии, които имат следовници и днес

Най-странните древни религии, които имат следовници и днес

15.03.201701538

По света е имало и има буквално хиляди религии и култове. От възникването на човешката цивилизация умовете на хората били владени от няколко религии, които е можело да се определят като световни. Но както с всичко на земята, всяко нещо има начало и има и

Религии - Ето как се е появила всяка една религия по света

Ето как се е появила всяка една религия по света

08.02.20170861

Една и съща история се повтаря при митологията боговете Кришна, бог Дионис, Митра от Персия, Тор, Исус Христос и това не е случайно. Тези събития се свързват с конкретни астрономически явления.

Религии - Какво е гугълизъм и още няколко причини да се отчаете от човечеството

Какво е гугълизъм и още няколко причини да се отчаете от човечеството

19.12.20160651

Това, което е приемливо за едно поколение, за друго не е. Точно и поради тази причина днес сме свидетели на възникването на десетки и дори стотици нови религии. Някои от тях ще ви стъписат

Религии - Индийка почина заради поста на джайнизма

Индийка почина заради поста на джайнизма

12.10.201602624

13-годишно момиче от Индия е починало, след като се е хранила единствено с варена вода в продължение на 68 дни. Арадана Самдаря е спазвала строгия пост на джайнизма – една от най-старите религии в света.

Религии - Магията Джу-Джу

Магията Джу-Джу

15.02.201607002

Вярвате или не, магиите съществуват - бели, черни, за любов, за пари или желаещи смъртта на някого. Джу-джу се използва във всички сфери на живота в Западна Африка.

Религии - Религия или наука – две теории за нашето съществуване

Религия или наука – две теории за нашето съществуване

11.04.201501531

Религия и наука – две теории за живота, които обяснят съществуването на всичко около нас, но с различни методи и различни принципи. И именно различията между тях палят споровете помежду им.

Религии - Притча за иноверците

Притча за иноверците

13.01.201501320

Хората сме напълно свободни същества, затова всеки има право да говори, каквото сметне за добре. Това как ще го приеме отсрещният, зависи само от него самия. Всеки сам избира какви емоциии да допуска до себе си и как да реагира на случващото се.

Религии - Уинстън Чърчил бил фен на исляма

Уинстън Чърчил бил фен на исляма

12.01.20150814

Това, което може да изненада всеки, запознат с делата и усилията на английския политик Уинстън Чърчил за запазване на Британската империя, е, че той е бил голям почитател на исляма и културата на Ориента.

Религии - Започва свещеният месец за мюсюлманите

Започва свещеният месец за мюсюлманите

29.06.201401171

Тази събота за мюсюлманите започва свещеният месец в ислямския календар, наречен Рамадан. Той продължава точно 30 дни, като края му ще бъде отпразнуван на 27 юли.