Първородните деца са по-умни

Първородните деца са по-умни

11

Първородните деца са смятани за по-умни от второто и третото дете в семейството. Повечето носители на Нобелова награда са първородни деца. Подводното плуване развива интелекта.

1

Развитие

Развитие - Последните теми и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко за Развитие. Любопитни статии за Развитие от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Развитие.
Развитие - Интересни факти за детския мозък

Интересни факти за детския мозък

18.04.201118607

Бебетата плачат от раждането си с интонация, характерна за родния им език. Най-малко трима възрастни трябва да се грижат за бебето. Децата имат много невронни връзки и трудно отсяват важното.

Развитие - Трикове за развитие на творческия потенциал

Трикове за развитие на творческия потенциал

06.01.201102399

Ако сте зациклили и мозъкът ви не може да разреши даден проблем, поспете малко, позволете си разходки по моловете, или извършвайте повтарящи се безсмислени действия.

Развитие - И новородените сънуват

И новородените сънуват

06.11.201005123

Новородените бебета са по-умни, отколкото се смяташе досега, защото частта на мозъка, която отговаря за сънищата и мечтите, е развита още преди раждането.

Развитие - Следобедният сън развива интелекта

Следобедният сън развива интелекта

10.08.201003260

Следобедният сън, косенето на трева, яденето на храна, богата на магнезий и тичането са основни фактори, които подобряват развитието на интелекта.