Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

Древният град Шингети е заобиколен от пясъците на Сахара и въпреки че се е появил преди близо XII век, все още пази своя специфичен облик и е населяван от няколко хиляди души.

1

Пустиня

Пустиня - Последните текстове и статии. Мистерии, загадки и всичко свързано с Пустиня. Любопитни статии за Пустиня от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Пустиня.
Пустиня - Експерти: До края на века част от Европа ще стане пустиня

Експерти: До края на века част от Европа ще стане пустиня

02.11.20160631

Ново проучване алармира, че Глобалното затопляне е на път да разруши функционирането на Средиземноморския регион, което ще доведе до небивала суша и горещини през последните 10 хиляди години. Това ще превърне голяма част от Южна Европа в пустиня.

Пустиня - Ще се превърнат ли САЩ в пустиня?

Ще се превърнат ли САЩ в пустиня?

24.02.201502157

Много гадатели са предвещавали края на САЩ. Много от тях не са се оказали прави. Днес обаче пред страната стои реален и напълно възможен развой на събитията, при който цялата югозападна част на страната ще се превърне в пустиня.

Пустиня - Езеро се появи мистериозно насред пустиня в Тунис

Езеро се появи мистериозно насред пустиня в Тунис

07.08.201402948

Истински природен феномен се появи от нищото насред парещите пясъци в Тунис. В официалното си изявление властите в страната казаха, че нямат никаква представа откъде се е появило езерото.

Пустиня - Пустинята от Вътрешна Монголия ще погълне Пекин

Пустинята от Вътрешна Монголия ще погълне Пекин

11.12.201301537

Ежегодно Пекин става жертва на пясъчни бури. Докато само преди години те бяха приемани за непреодолим феномен, днес държавата сади милиони дървета срещу нашествието на пустинята.

Пустиня - Най-фантастичните дървета в света

Най-фантастичните дървета в света

08.09.201104631

Сред най-фантастичните дървета на планетата са дървото на Живота, което расте само в безплодна пустиня в Бахрейн, както и дърво кашу в Бразилия, което се простира на почти два хектара.

Пустиня - Свети Антоний предпазва от болести

Свети Антоний предпазва от болести

17.01.201106558

На 17 януари почитаме паметта на свети Антоний, който е смятан за велик лечител и предпазва от болести. Той е основател на отшелничеството сред монасите. На Антоновден се пекат питки с мед.

Пустиня - Кой все пак е направил огромните Наска рисунки?

Кой все пак е направил огромните Наска рисунки?

28.11.200906850

Пистите на извънземните вече отдавна са си свършили работата. Археолозите разкриха последните тайни на този феномен в пустинята Наска. Нима древна цивилизация е живяла там?