Как да разпознавате времето по птиците според народните поверия

Как да разпознавате времето по птиците според народните поверия

0

В наши дни синоптиците разполагат с модерна технология, чрез която да могат сравнително точно да предскажат какво ще е времето през следващите няколко дни. Но това не винаги е било така.

1

Птици

Птици - Последните теми и материали. Мистика, загадки и всичко касещо Птици. Материали за Птици от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Птици.
Птици - Яйцата на динозаврите са ги убили

Яйцата на динозаврите са ги убили

09.01.20170888

Някои видове динозаври са се развивали с месеци в яйцето, преди да се излюпят. Периодът е бил между три и шест месеца. Това ги доближава повече до рептилите, отколкото до птиците.

Птици - Защо хората нямат опашки?

Защо хората нямат опашки?

10.12.20160297

Защо хората нямат опашки? Нова светлина върху този въпрос и човешката еволюция като цяло дават откритите наскоро фосилизирани останки на риба, плавала преди 350 милиона години в праисторическите морета.

Птици - Трите съвета на мъдрата птица

Трите съвета на мъдрата птица

07.10.201601228

Един мъж успял да улови с голи ръце птица и поискал да я занесе вкъщи, за да я готви и да я изяде с децата си. Но за негова изненада птицата проговорила, докато я дължал в ръцете си.

Птици - Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

27.05.20160325

Екип от аржентински учени откриха в началото на годината фосилизирани останки от гигантски праисторически птици, които имат най-големия размах на крилата, регистриран някога.

Птици - Гарваните действително разпознават смъртта

Гарваните действително разпознават смъртта

14.05.201601374

Легендите разказват, че гарваните са предвестници на смъртта. В много култури е възприето това вярване, което е придало на иначе интелигентните птици негативен образ в човешкото съзнание.

Птици - Съмнителен сутиен разби щъркелово семейство

Съмнителен сутиен разби щъркелово семейство

25.07.201431372

Неподозирана атракция може да се види в симитлийското село Крупник-сутиен се развява от щъркелово гнездо. По-интересното обаче е, че малко, след като се появи сутиенът, щъркеловото семейство се разпадна, пишат информационни агенции.

Птици - Най-любопитните факти за животни

Най-любопитните факти за животни

20.06.201403228

Може би повечето хора дори не подозират, но голяма част от бозайниците, птиците, влечугите и други животни, които ни заобикалят, притежават учудващи способности.

Птици - Сънища за птици

Сънища за птици

22.07.201323256

Ако в съня ви видите летящи птици, това означава, че ще успеете във всичките си начинания – ще се стремите към високи цели и ще ги постигнете.

Птици - Защо не летят пингвините

Защо не летят пингвините

23.05.201302106

Някога много, много отдавна пингвините, подобно на всички останали птици, са можели да летят. После са започнали да прекаляват с рибата след 18:30 часа.

Птици - Изчезналите видове животни

Изчезналите видове животни

17.05.201353402

С еволюцията, която Земята претърпява във всеки един момент, милиони видове животни, били те бозайници, влечуги, земноводни, птици, риби и членестоноги, претърпяват своя апогей и после измират.

На актуалната подстраница ще откриеш подбрани любопитни теми и публикации на тема Птици. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно разнообразни текстове относно Птици. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Птици. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Птици. Птици, идеи и класации.