Най-ненормалните случаи от практиката на Фройд

Най-ненормалните случаи от практиката на Фройд

0

В своята практика Зигмунд Фройд се е сблъсквал с няколко доста странни случаи. Тези пациенти, освен че свалят границите на общоприетите норми преди век, поставят и началото на основни теории в психоанализата.

1

Психоанализа

Психоанализа - Актуални текстове и материали. Необясними явления, загадки и всичко на тема Психоанализа. Любопитни статии за Психоанализа от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Психоанализа.
Психоанализа - Съновникът на Зигмунд Фройд

Съновникът на Зигмунд Фройд

13.03.2015320378

Сънищата според психоанализата на Зигмунд Фройд показват нашите несъзнателни страхове и желания. Именно чрез посланията в съня може да разберем нашите подсъзнателни мисли.

Психоанализа - Съновникът на Фройд – част 2

Съновникът на Фройд – част 2

22.10.201469617

Това, което сънуваме, показва несъзнателните ни желания и страхове според психоанализата. Именно заради това експертите са съставили съновник, в който тълкуват най-популярните образи от сънищата.

Психоанализа - Тест на Фройд показва скритите страни на личността

Тест на Фройд показва скритите страни на личността

15.03.2014835082

Тестът, разработен от бащата на съвременната психология Зигмунд Фройд, ясно и точно може да определи несъзнателното отношение, което имаме към определени страни в живота си.

Психоанализа - Тест на Фройд показва приоритетите ни в живота

Тест на Фройд показва приоритетите ни в живота

24.02.20141119454

Известният психолог и философ предлага тест, според който точно могат да се определят житейските приоритети на всеки един човек.

Психоанализа - Фройдиски езикови грешки

Фройдиски езикови грешки

12.10.201302788

Между 1892-1895 г. Фройд се увлича по прилагането на метода на свободните асоциации в работа си с пациенти. Той слага пациента да се настани удобно в креслото или кушетката, като максимално го предразполага да се отпусне.

Психоанализа - Какво представлява гещалттерапията?

Какво представлява гещалттерапията?

26.09.201302173

Наименованието на терапията идва от немската дума гещалт, която се превежда като фигура или форма. Идеята на гещалттерапията е да помогне на човек да достигне до своята автентичност или чистото си Аз.

Психоанализа - Любопитни факти за Зигмунд Фройд

Любопитни факти за Зигмунд Фройд

14.01.201345718

Зигмунд Фройд е сред първите специалисти, които определят кокаина като добро обезболяващо. Написал е труд за това колко положителни страни може да има кокаина срещу болка. Всички тези твърдения са се приели много добре.

Психоанализа - Няколко хипотези за това защо сънуваме

Няколко хипотези за това защо сънуваме

08.01.200905592

Защо човек изгубва 1/3 от живота си за сън? И защо въобще хората сънуват? Няколко хипотези за това защо сънуваме.

В Съновник.бг на тази подстраница ще намериш последните любопитни теми и публикации за Психоанализа. Нашият екип се старае да публикува често различни материали на тема Психоанализа. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Психоанализа. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Психоанализа. Психоанализа, съвети и отзиви.