На Велики вторник водата има пречистваща сила

На Велики вторник водата има пречистваща сила

0

Вторият ден от Страстната седмица се отбелязва като Велики вторник и според православния канон днес е ден за смирение и поучения. По стар обичаи на днешния ден неомъжените девойки правят ритуал с мълчана вода.

1

Притчи

Притчи - Най-новите заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко за Притчи. Любопитни статии за Притчи от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Притчи.
Притчи - Как мравката губи мотивация за работа

Как мравката губи мотивация за работа

24.02.20170663

Мравката много обичала своята работа и изпълнявала своите задължения съвестно, не лъвът – нейният шеф, решил, че може да бъде още по-ефективна с подходящата мотивация.

Притчи - Притчата за жребия на съдбата

Притчата за жребия на съдбата

11.02.20170547

Някога живял велик японски воин на име Нобунага, който бил известен със своята сила и мощ. Армията му била сплотена и бързо печелила битките си, но веднъж се изправили срещу 10 пъти по-голяма войска.

Притчи - Притча за търсенето на щастие

Притча за търсенето на щастие

04.02.201701143

Един младеж изпитвал силни колебания относно наставленията, които му давал неговият учител. Той решил отново да го посети, за да намери изход от съмненията си.

Притчи - Приказката за жребия за съдбата

Приказката за жребия за съдбата

05.01.20170665

В едно далечно царство съществувал стар обичай, с който се проверявало мнението на провидението за осъдените на смърт затворници. За да са сигурни, че съдиите не са сгрешили, осъдените играели жребият на съдбата.

Притчи - Притчата, която ще ви научи как да забогатеете

Притчата, която ще ви научи как да забогатеете

04.08.201603765

Плащай първо на себе си е основното правило от книгата Най-богатият човек във Вавилон, която ни казва как да натрупаме състояние, дори и ако сме на най-обикновено служба.

Притчи - Притча за несъстоятелните проблеми

Притча за несъстоятелните проблеми

27.03.201601506

В едно малко селце, в схлупена къща, живеело многолюдно семейство. Членовете му били много бедни, но въпреки недоимъка успявали да се справят с трудностите, защото били задружни.

Притчи - Притча за грешния избор

Притча за грешния избор

26.02.201604350

Някога живял един дървар, който имал двама сина. Успял да ги отгледа съвсем сам, тъй като жена му починала при раждането на второто дете.

Притчи - Притча за големите планове

Притча за големите планове

13.12.201504213

Притчата ни учи, че когато се стремим към успех, трябва да се фокусираме върху изпълнението на конкретна стъпка, а не само върху кроенето на големи планове.

Притчи - Притча за чувала с ябълки

Притча за чувала с ябълки

10.12.201503928

Живял един възрастен мъдрец, който винаги бил усмихнат, весел и добронамерен. Той успявал да остане такъв, дори и когато някой го обидел.

Притчи - Притча за Майката

Притча за Майката

12.10.201509402

Едно бебе се готвело да се появи на бял свят при родителите си на Земята. За да го подготви за този момент, Господ го извикал при себе си.

В актуалната подстраница ще се натъкнеш на най-новите заглавия и публикации относно Притчи. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно любопитни текстове за Притчи. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Притчи. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Притчи. Притчи, снимки и потребителски оценки.