Езеро във Венецуела - магнит за гръмотевиците

Езеро във Венецуела - магнит за гръмотевиците

0

Макар и учените да твърдят, че светкавиците не се стоварват два пъти на едно и също място, това не важи за езерото Маракайо във Венецуела.

1

Природни феномени

Природни феномени - Най-новите заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Природни феномени. Любопитни статии за Природни феномени от Средновековието до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Природни феномени.
Природни феномени - Феноменален водопад се подпалва веднъж в годината

Феноменален водопад се подпалва веднъж в годината

30.10.201603564

През по-голямата част от годината той не се различава с нищо от останалите водопади, но веднъж в годината избухва в пламъци заради определени условия на природата.

Природни феномени - Мистерия! Морето край Китай засия в ярка синя светлина

Мистерия! Морето край Китай засия в ярка синя светлина

07.08.20160434

На необикновен природен феномен са станали свидетели почиващите и живеещите в района на китайската провинция Фудзиен. Морето по тези брегове засия в ярка синя светлина.

Природни феномени - Приказната легенда за Тевното езеро

Приказната легенда за Тевното езеро

07.08.201601121

Няма човек, който да е посетил веднъж Тевното езеро край хижа Демяница в Пирин планина, и да не се е впечатлил от необичайно тъмния цвят на водата. Зад този природен феномен обаче стои красива легенда.

Природни феномени - Природен феномен или знак за непозната цивилизация е този камък?

Природен феномен или знак за непозната цивилизация е този камък?

25.04.20160810

Огромен сферичен камък стана повод за разпалени спорове в научните среди, понеже една част от тях твърдят, че това е доказателство за непозната древна цивилизация, а други го определят като природен феномен.

Природни феномени - Вековната мистерия с въртящите се ледени кръгове се разгада

Вековната мистерия с въртящите се ледени кръгове се разгада

16.04.201601631

Стогодишната мистерия с въртящите се ледени кръгове, изумявала както туристи така и учени през годините, е напълно логичен природен феномен, установиха екип физици.

Природни феномени - Красотата на Северното сияние избледнява за 10 години

Красотата на Северното сияние избледнява за 10 години

30.10.20150309

Необикновената красота на Северното сияние ще избледнее за 10 години, като започне от 2016-та. Причината за това са слънчевите изригвания, чиято интензивност намалява точно през този период.

Природни феномени - Удивително дърво кърви, когато го отрежат

Удивително дърво кърви, когато го отрежат

30.09.201501518

Pterocarpus angolensis е необикновено дърво в Южна Африка. Когато го отрежат, от стъблото започва се появява течност, които поразително много прилича на човешката кръв.

Природни феномени - Наблюдаваме феноменално слънчево затъмнение на 20 март

Наблюдаваме феноменално слънчево затъмнение на 20 март

06.03.201505789

На 20 март настъпва пълно слънчево затъмнение, което ще е последно от този тип за следващите 11 години. Над България затъмнението ще е частично, като Луната ще закрие Слънцето на 40 процента.

Природни феномени - Загадъчна бездна се появи край португалски бряг

Загадъчна бездна се появи край португалски бряг

11.11.201412286

Мистериозна бездна се е появила край португалския бряг в близост до Понта де Пиедаде. За съществуващия природен феномен се разбра след публикуването на няколко снимки в интернет.

Природни феномени - Уникален кървав водопад тече в Антарктида

Уникален кървав водопад тече в Антарктида

10.09.201434013

В най-южната точка на света – Антарктида, тече уникален водопад в кърваво червен цвят. Пететажният феномен се излива бавно от ледника Тейлър в езерото Бони.

В Съновник.бг на тази страница ще откриеш най-новите любопитни теми и публикации на тема Природни феномени. Редакторският ни екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Природни феномени. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Природни феномени. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Природни феномени. Природни феномени, съвети и потребителски оценки.