Има ли хора, родени да нараняват и убиват? Разкрива бащата на криминологията

Има ли хора, родени да нараняват и убиват? Разкрива бащата на криминологията

Бащата на съвременната криминология – Чезаре Ломброзо, е вярвал, че престъпността се наследява, както наследяваме цвета на косата от нашите родители. Ломброзо е описвал физически характеристики, които разкриват престъпниците и измамниците.

1

Престъпници

Престъпници - Актуални теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко за Престъпници. Любопитни статии за Престъпници от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Престъпници.
Престъпници - Главата на най-свирепия убиец в Португалия се пази в буркан до ден днешен

Главата на най-свирепия убиец в Португалия се пази в буркан до ден днешен

18.08.2017024528

Години наред серийният убиец Диого Алвес е всявал ужас в португалската столица Лисабон, а дори и след като е бил заловен и обесен, част от него продължава да напомня за зловещите му престъпления.

Престъпници - Бъдеще! Комари ще залавят престъпници

Бъдеще! Комари ще залавят престъпници

11.07.20170125

В най-близко бъдеще комарите ще бъдат първи помощници на полицаите в залавянето на престъпниците. Те ще разкриват самоличността на извършителите до 48 часа след извършеното престъпление.

Престъпници - Неразказаната история на най-свирепия убиец, живял някога

Неразказаната история на най-свирепия убиец, живял някога

23.06.201701292

Сериен изнасилвач, отнел живота на десетки малки момчета, безмилостен побойник и крадец е описанието, което се оказва малко, за да даде пълна картина на жестокостите, извършил Панцрам.

Престъпници - Проклятието на татуировката

Проклятието на татуировката

25.01.2012013158

Австралийци, които украсяват тялото си с татуировка на престъпника Нед Кели, стават жертва на убийство или се самоубиват.

Престъпници - По ДНК разкриват косата и очите на престъпници

По ДНК разкриват косата и очите на престъпници

30.08.201101413

ДНК маркери разкриват цвета на косата на заподозрени престъпници. Разработва се тест, който разкрива цвета на очите на заподозрените, както и възрастта им.

Престъпници - Спартанците не са убивали децата си

Спартанците не са убивали децата си

17.11.201006503

Спартанците не са хвърляли хилавите и болнави деца от скала, а само правили това само с престъпниците. Бялата рокля на булката символизира смъртта на жената за майка й.