Драматичната легенда за Каменната сватба в Кърджалийско

Драматичната легенда за Каменната сватба в Кърджалийско

0

Природната забележителност Вкаменената сватба е разположена в близост до кърджалийското селце Зимзелен. Представлява скална група от различни по форма, цвят и височина скални образувания, спадащите към така наречените Кърджалийски пирамиди.

1

Предания

Предания - Новите заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Предания. Материали за Предания от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Предания.
Предания - Народни поверия: Как да разпознаете по времето дали годината ще е неплодородна

Народни поверия: Как да разпознаете по времето дали годината ще е неплодородна

18.12.20160190

Чрез народните поверия ще Ви покажем как нашите деди и прадеди са отгатвали, че ги очаква слаба реколта

Предания - Народни предания: Как да предсказваме времето по вятъра?

Народни предания: Как да предсказваме времето по вятъра?

23.11.20160338

В миналото това е било от изключително важно значение, защото от времето е зависел целият поминък на човечеството. Появата на градушка или на слана би означавало съсипване на реколтата и недохранване на населението.

Предания - Самодиви и духове закрилят някои български имена

Самодиви и духове закрилят някои български имена

24.07.2014116097

В старите народни предания се казва, че някои български имена са покровителствани от самодиви и духове, които в славянската митология са наричани домовики или домовници.

Предания - Легендата за Белоградчишките скали

Легендата за Белоградчишките скали

07.10.201325407

Разпространяват се всякакви легенди за Белоградчишките скали, но най известната от тях е наречена Мадона и детето.

Предания - Легендата за шестте раси

Легендата за шестте раси

14.09.20132220364

Според доктрината на расите първата раса е била на самородените – ефирни, ангелоподобни същества, на ръст достигали 40-50 м. Нашата раса е шестата.

Предания - Легендата за Еньова буля

Легендата за Еньова буля

24.06.201314390

Подобно на шекспировата трагедия Ромео и Жулиета и легендата за Еньовата буля е свързана с голямата любов между двама млади, сблъсък с родителите и трагичен край.

Предания - Поверия с гълъби

Поверия с гълъби

31.05.2013533340

Съществуват много поверия, свързани с гълъби. Ако гълъб влезе в отворения ви прозорец, това предвещава смъртта на някой, който живее в дома.

Предания - Странни предания, свързани с ноктите

Странни предания, свързани с ноктите

14.05.2013415997

Рязането на ноктите е нещо много рисковано поради много причини. Най-важната е, че обрезките могат да попаднат в нечисти ръце и могат да се използват, за да ви се направи черна магия.

Предания - Кутията на Пандора

Кутията на Пандора

14.04.201308621

Един ден, когато къщата била празна, любопитството на Пандора надделяло и тя отворила съда. В този миг причерняло, а от съда, по цялата Земя, се разнесли нещастия, болести и смърт.

Предания - Изгубеният град на хората-гущери

Изгубеният град на хората-гущери

04.04.201347815

Често срещан мотив в песнопенията и преданията на индианските племена Тонгва и Чумаши, коренни жители на този район на Америка, е историята за хората-гущери, които са живеели по тези земи.

В актуалната подстраница ще намериш последните теми и статии на тема Предания. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно разнородни материали относно Предания. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Предания. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Предания. Предания, идеи и мнения.