Приказката за жребия за съдбата

Приказката за жребия за съдбата

0

В едно далечно царство съществувал стар обичай, с който се проверявало мнението на провидението за осъдените на смърт затворници. За да са сигурни, че съдиите не са сгрешили, осъдените играели жребият на съдбата.

1

Поуки

Поуки - Най-новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко за Поуки. Нашите статии за Поуки от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Поуки.
Поуки - Притчата за новогодишните ни планове

Притчата за новогодишните ни планове

31.12.20160816

В навечерието на Нова година един пътешественик заедно със своята съпруга решили да хапнат в близък ресторант и да споделят един с друг каква е била за тях вече отминаващата година.

Поуки - Тези цитати ще ви накарат да се влюбите в книгите

Тези цитати ще ви накарат да се влюбите в книгите

28.12.20160266

Ако имате нужда от вдъхновение, една книга може да отвори вратите към търсената муза и да отключи въображението ви. Следващите цитати ще ви докажат колко безценни са книгите.

Поуки - Притчата за крадеца и диаманта

Притчата за крадеца и диаманта

09.12.20160398

Веднъж крадец и богаташ се сблъскали на улицата, като крадецът решил да проследи заможния мъж. Богаташът си купил скъп диамант, след което тръгнал към влака, с който трябвало да пътува. Крадецът го проследил.

Поуки - Поучителната притча за красавицата и 10 крави

Поучителната притча за красавицата и 10 крави

24.11.20160523

При корабокрушение двама моряци стигнали до далечен остров, на който били посрещнати от вождът на племето там и неговите две дъщери. Едната от тях била изумителна красавица, а другата – по-грозновата.

Поуки - Трите съвета на мъдрата птица

Трите съвета на мъдрата птица

07.10.201601105

Един мъж успял да улови с голи ръце птица и поискал да я занесе вкъщи, за да я готви и да я изяде с децата си. Но за негова изненада птицата проговорила, докато я дължал в ръцете си.

Поуки - Поучителна притча за тримата старци

Поучителна притча за тримата старци

21.09.20160667

Млада жена се прибира у дома, когато видяла на пейката пред жилището да седят трима възрастни мъже. Тя решила да не ги подминава, а да поговори с тях.

Поуки - Мъдрости от най-големите древногръцки философи

Мъдрости от най-големите древногръцки философи

06.09.20160724

Питагор, Платон, Епикур, Аристотел, Диоген и Плутарх са едни от най-известните и изтъкнати древногръцки философи. Вижте няколко мъдри мисли от тях, които продължават да са актуални и днес.

Поуки - Притча за художника

Притча за художника

02.09.20160525

Живял преди много години в Индия един талантлив художник, който имал много ученици. Когато най-добрият от тях приключил обучението си, учителят му заръчал да изнесе картините си в центъра на града.

Поуки - Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен

Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен

26.08.20160311

Неговите най-известни творби, сред които Малката русалка, Малката кибритопродавачка, Грозното патенце и Снежната царица, са преведени от повече от 150 езика, а образите от тях продължават да живеят и в съвременните пиеси, постановки и филмови продукции.

Поуки - Приказка за завистта

Приказка за завистта

26.08.20160973

И докато в началото завистта жегваше Петър само от време на време, то в последствие черните мисли се загнездиха за постоянно в съзнанието му.

В актуалната подстраница ще попаднеш на най-новите заглавия и публикации за Поуки. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Поуки. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Поуки. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Поуки. Поуки, съвети и потребителски оценки.