Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

Ако привечер забележите, че овцете изглеждат прекалено безгрижни и скачат радостно по тревата, очаквайте следващия ден да е прекрасен

1

Познаване на времето

Познаване на времето - Актуални заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Познаване на времето. Любопитни статии за Познаване на времето от древността до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални събития и Познаване на времето.
Познаване на времето - Народни поверия за люта зима

Народни поверия за люта зима

04.09.201304252

Наскоро кестените във Варна разцъфнаха за втори път тази година. Това според народните вярвания е знак, че идващата зима ще бъде необичайно студена.

Познаване на времето - Предвещания за времето по облаците и мъглата

Предвещания за времето по облаците и мъглата

11.03.201301137

По облаците и мъглата може да се предсказва времето. Ако сутрин над водата има мъгла, времето през деня ще е хубаво. Ако мъглата се вдига от водата нагоре, очаква се дъжд и буря.

Познаване на времето - Предвещания по времето за плодородие

Предвещания по времето за плодородие

05.02.20130825

По времето може да се предскаже дали реколтата ще е богата или точно обратното. От това векове наред от това са се възползвали хората, които са обработвали земята, защото от това е зависела прехраната им.

Познаване на времето - Предвещания за времето по въздуха и вятъра

Предвещания за времето по въздуха и вятъра

04.02.201301438

По въздуха и вятъра може да се предвещава какво ще бъде времето. При вятър в следобедните часове се очаква рязко влошаване на времето на другия ден.

Познаване на времето - Как се познава времето по небето

Как се познава времето по небето

24.11.201202104

Ако в небето виждате купести облаци, които приемат най-чудновати форми, можете да сте спокойни – в скоро време времето няма да се промени към лошо.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...