Бил ли е Ърнест Хемингуей шпионин за съветските власти?

Бил ли е Ърнест Хемингуей шпионин за съветските власти?

0

Слухът, че писателят Ърнест Хемингуей, като виден противник на фашизма, тайно е работил като шпионин за СССР, не е никак нов, но последната книга, посветена на живота му, разкрива повече подробности.

1

Писатели

Писатели - Актуални заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко за Писатели. Любопитни статии за Писатели от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Писатели.
Писатели - Интелигентните и изобретателни обиди, които останаха в историята

Интелигентните и изобретателни обиди, които останаха в историята

10.01.20170444

От политиците и лидерите до актьорите и писателите, тези хора често са източник на някои от най-големите обиди в историята. Някои от обидите са срещу лица, някои срещу цели групи хора (най-често мъже), а други са по отношение на държави или нации.

Писатели - Смъртта на Едгар Алън По, която и до днес е пълна загадка

Смъртта на Едгар Алън По, която и до днес е пълна загадка

08.10.201611080

Истинска ирония е, че бащата на детективските романи умира при също толкова мистериозни обстоятелства, каквито редовно е описвал в своите истории.

Писатели - Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен

Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен

26.08.20160380

Неговите най-известни творби, сред които Малката русалка, Малката кибритопродавачка, Грозното патенце и Снежната царица, са преведени от повече от 150 езика, а образите от тях продължават да живеят и в съвременните пиеси, постановки и филмови продукции.

Писатели - Алкохолът и писането през сентенциите на Хемингуей

Алкохолът и писането през сентенциите на Хемингуей

18.08.20160258

Освен със своите творби Ърнест Хемингуей е бил познат със своя бохемски начин на живот и любов към алкохола. Писателят, който често посягал към чашката, е оставил безсмъртни мисли за своя любим навик.

Писатели - Великолепните мисли, които ни завеща Ерих Мария Ремарк

Великолепните мисли, които ни завеща Ерих Мария Ремарк

03.06.20160599

Писателят Ерих Мария Ремарк е един от брилянтите автори на XX век. Неговите романи са пропити с трагедията от войната и силата на любовта, представени в удивителни цитати.

Писатели - Шекспир е пушил марихуана?

Шекспир е пушил марихуана?

14.08.20150641

Учените са убедени, че великият драматург е написал някои от своите творби, когато е бил под въздействието на канабиса. Специалистите подчертават, че в Сонет 76 на драматурга е спомената т. нар. трева, както и стимулиращия й ефект.

Писатели - Какво не знаем за Чарлз Дикенс

Какво не знаем за Чарлз Дикенс

20.06.20150764

Чарлз Дикенс е един от най-великите английски писатели. Той е определян за най-значимия представител на литературата през Викторианската епоха.

Писатели - Откриха единствения портрет на Шекспир

Откриха единствения портрет на Шекспир

22.05.20150791

Светът на-накрая разполага с автентичен портрет на един от най-великите бардове на литературата – Шекспир. Журналистът определи находката като литературното откритие на века.

Писатели - Мъдри мисли на Марк Твен

Мъдри мисли на Марк Твен

10.01.201512512

Самюъл Лангхорн Клемънс, познат като Марк Твен, е популярен сред малки и големи писател, хуморист и журналист, живял през XVIII и XIX век.

Писатели - Любопитни факти за писателите

Любопитни факти за писателите

25.08.201222092

Когато пишел нов роман, Балзак се затварял в стаята си по халат и пишел на свещи осемнадесет часа дневно. Английският писател Джон Стоу бил обречен на мизерия от правителството.

В актуалната подстраница ще се натъкнеш на най-новите материали и статии относно Писатели. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно различни материали за Писатели. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Писатели. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Писатели. Писатели, снимки и отзиви.