По необяснима причина хора в Масачузетс губят паметта си масово

По необяснима причина хора в Масачузетс губят паметта си масово

0

Няколко случая на необяснима амнезия учудиха лекарите в американския щат Масачузетс. 14 души са потърсили помощ, след като по загадъчен начин загубили паметта си.

1

Памет

Памет - Най-новите текстове и статии. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Памет. Материали за Памет от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Памет.
Памет - Половината от нас си спомнят събития, които никога не са се случвали

Половината от нас си спомнят събития, които никога не са се случвали

26.12.20160737

Понякога, когато се наложи повторно изброяване на фактите, паметта ни може да започне да ни прави трикове.

Памет - Можем да си спомним миналото с помощта на магнити

Можем да си спомним миналото с помощта на магнити

10.12.20160328

Колко често ви се е случвало почти веднага след като ви кажат нечий телефонен номер или адрес да го забравите? Същото важи и за паролите и друга често важна информация.

Памет - Хокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне света

Хокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне света

18.11.20160509

Видният британски космолог Стивън Хонинг заяви в интервю за Форбс, че е изобретено ново хапче-чудо, което може да прави хората по-умни. Самият Хокинг го пие и казва, че е отключил неподозирани умствени способности.

Памет - Може да учите нови езици насън! Вижте как

Може да учите нови езици насън! Вижте как

13.09.201601018

Само за няколко с няколко часа сън може да усвоите знанията по нов език, установи научен експеримент. Изследователите са установили, че сънят стимулира дългосрочната памет.

Памет - Мозъкът старее заради недоспиване

Мозъкът старее заради недоспиване

23.10.201502061

Заради недостига на сън мозъкът старее по-бързо и хората, които не си доспиват страдат по-често от деменция, Алцхаймер и други болести, свързани с паметта.

Памет - Имате лоша памет? Вижте как да увеличите капацитета на мозъка си!

Имате лоша памет? Вижте как да увеличите капацитета на мозъка си!

16.09.201502894

Ново американско проучване показва, че работната памет при човек има забележителна липса на ментална сила, но също така и че тя в изключителни ситуации може да активира допълнителни визуални и звукови процеси, протичащи в мозъка

Памет - Любопитството прави паметта ни по-силна

Любопитството прави паметта ни по-силна

21.08.20150735

Проучване на учени от Калифорнийския университет стигна до извода, че колкото по-любопитен е един човек, толкова по-малък е шансът да страда от проблеми с паметта след време.

Памет - Феноменът Джил Прайс

Феноменът Джил Прайс

22.10.201415698

Джил, която е вдовица и работи като училищен администратор, обяснява, че уникалната ѝ дарба започнала да се развива, когато се преместила да живее със семейството си в Лос Анджелис.

Памет - Недостигът на сън провокира грешни спомени

Недостигът на сън провокира грешни спомени

14.08.201401151

Специалистите решават да изследват това в дълбочина и за целта разработват тест. Тестът трябва да установи по какъв начин липсата на сън засяга формирането на неверните спомени.

Памет - Рибите се оказаха по-умни, отколкото предполагаме

Рибите се оказаха по-умни, отколкото предполагаме

26.07.20140976

Учените са провели експеримент с рибки от породата цихлиди. Те хранели животните винаги на едно и също място в аквариума. Това продължило три дни, след което рибите били преместени в друг аквариум за дванадесет дни.

На тази страница ще попаднеш на най-новите заглавия и публикации на тема Памет. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно Памет. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Памет. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Памет. Памет, идеи и потребителски оценки.