Палеонтолози разкриха динозавърска загадка

Палеонтолози разкриха динозавърска загадка

0

Почти цели петдесет години Deinocheirus mirificus представляваше загадка в динозавърската история, казват изследователите на вида, които малко по малко нареждат пъзела.

1

Палеонтология

Палеонтология - Най-новите текстове и публикации. Мистерии, загадки и всичко свързано с Палеонтология. Нашите статии за Палеонтология от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Палеонтология.
Палеонтология - Откриха птерозавър с глава, приличаща на пеперуда

Откриха птерозавър с глава, приличаща на пеперуда

19.08.201401407

Новооткритият Caiuajara dobruskii е разполагал с костно образувание на главата, подобно на гребен, което силно напомня крило на пеперуда.

Палеонтология - Откриха непознат вид динозавър

Откриха непознат вид динозавър

18.08.201401320

Заради нетипичната форма на костите специалистите стигнали до извода, че става въпрос за древен гущер, принадлежащ към вид, който не е известен все още на палеонтолозите и го нарекли Tambatitanis amicitiae.

Палеонтология - Откриха фосили на птерозавърски яйца

Откриха фосили на птерозавърски яйца

07.06.20141608

Това са най-добре съхранилите се яйца на птерозавър, който сме намирали досега, коментираха развълнуваните учени.

Палеонтология - Откриха нов вид тиранозаври

Откриха нов вид тиранозаври

22.05.201401073

На строителна площадка в Китай беше открит нов вид тиранозавър, наречен Пинокио рекс. Откритието беше потвърдено от екип палеонтолози на шотландския университет в Единбург.

Палеонтология - Откриха нов вид динозавър

Откриха нов вид динозавър

11.11.201301914

Американски учени от щата Юта се натъкнаха на останките на непознат до момента на науката вид динозавър.

Палеонтология - Какво всъщност е убило динозаврите?

Какво всъщност е убило динозаврите?

18.02.201333815

Нови предположения за астероида, убил динозаврите, излагат тезата, че той е бил последния удар, който ги е довършил. Влечугите вече са страдали от изчерпващите се климатични дадености

Палеонтология - Ангола била развъдник за динозаври

Ангола била развъдник за динозаври

03.05.201102602

В Ангола в древността са живеели големи популации от динозаври. Специалисти по палеонтология продължават да изравят скелети на древните животни.

Палеонтология - Човечеството затъпява

Човечеството затъпява

10.01.201133011

С вековете човешкият мозък намалява. Според палеонтолозите това се дължи на факта, че не се налага човек да е много умен, за да оцелее в съвременното общество.

Палеонтология - Откриха най-старите ембриони на динозарви

Откриха най-старите ембриони на динозарви

14.11.201001641

Екип от палеонтолози идентифицира най-старите намирани досега ембриони на динозаври. Те са на вида динозаври Масоспондилус, живяли преди около 190 милиона години. Ембрионите са открити в Южна Африка.

В актуалната подстраница ще намериш избрани материали и статии относно Палеонтология. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно любопитни текстове за Палеонтология. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Палеонтология. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Палеонтология. Палеонтология, снимки и потребителски оценки.