След години търсене намериха останките на Нефертити

След години търсене намериха останките на Нефертити

0

Изследователи от археологически екип смятат, че са намерили мумифицираните крака на кралица Нефертити, известна и като най-красивата жена, живяла някога. Засега останките се намират в Египетския музей в Торино, Италия.

1

Нефертити

Царица на древен египет и символ за красота. Факти за Нефертити. Нефертити - историята на една царица.

Материали за Нефертити:
Нефертити - Гробницата на Нефертити се крие в тайна стая в гроба на Тутанкамон?

Гробницата на Нефертити се крие в тайна стая в гроба на Тутанкамон?

24.03.20160783

Гробницата на Нефертити се намира в тайна стая зад гробницата на цар Тутанкамон, предполагат изследователи, които от години изследват гробницата на момчето-фараон в Луксор.

Нефертити - Сензационно! Откриха гроба на Нефертити

Сензационно! Откриха гроба на Нефертити

13.08.201502657

Сензационно американският археолог от университета в Аризона Никълъс Рийвз съобщи, че е открил гроба на Нефертити. Според учена тленните останки на една от най-влиятелните жени в древния свят са положени в гробницата на момчето цар Тутанкамон.

Нефертити - Владетелите на древен Египет – извънземни

Владетелите на древен Египет – извънземни

16.12.20111322936

Мозъкът на Ехнатон - бащата на Тутанкамон и мъж на Нефертити - е бил два пъти по-голям от този на обикновените хора. Вероятно той е резултат от експеримент на извънземни.

Нефертити - Бюстът на Нефертити не бил истински

Бюстът на Нефертити не бил истински

09.11.200927886

Бюстът на Нефертити, който се съхранява в музей в Берлин, не е реален. Под него се крие истинското лице на египетската царица, което не е толкова съвършено.

Нефертити - Най-великите жени на всички времена

Най-великите жени на всички времена

07.09.2009121202

Знаете ли кои са най-известните жени олицетворявани и до ден днешен. Артемисия на Персийската Империя, Бодичея на икенитите, Клеопатра и Хатчепсут на Египет, Жана д’Арк и други.

Нефертити - Нефертити - царица на Египет или какво знаем за нея?

Нефертити - царица на Египет или какво знаем за нея?

17.04.2009015110

Царица Нефертити е не само една от най-разпознаваемите икони на древен Египет, но също така и тема на множество съвременни спорове.

Нефертити - Красотата на Нефертити преувеличена?

Красотата на Нефертити преувеличена?

01.04.200945828

Придворният скулптор, изваял прочутия бюст на Нефертити, вероятно е загладил бръчките около устата и е изправил кривия й нос, за да я представи по-красива.

Нефертити - Мумията на Нефертити лежи до Тутанкамон?

Мумията на Нефертити лежи до Тутанкамон?

12.03.200915100

В Долината на царете в Луксор археолози се натъкнаха на подобие на гробница с правоъгълна форма. Мумиите може би са на хора от фараонско семейство или аристократи.

Нефертити - Нефертити - пагубен край или ново начало?

Нефертити - пагубен край или ново начало?

01.03.200906720

Към края на царуването на Ехнатон, Нефертити изчезва от египетските исторически архиви. Години наред, учените са смятали, че тя се е оттеглила от благоприличие към царя фараон, но това действително е

Нефертити - Археолози откриха мумията на Нефертити

Археолози откриха мумията на Нефертити

19.02.200946809

По съобщение на Discovery, археоложката Джоана Флетчер, разполага с доказателства, че една от мумиите намерени в гробницата на Аменхотеп ІІ принадлежи на Нефертити.

На актуалната страница ще намериш най-новите заглавия и публикации за Нефертити. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Нефертити. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Нефертити. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Нефертити. Нефертити, съвети и потребителски оценки.