След години търсене намериха останките на Нефертити

След години търсене намериха останките на Нефертити

Изследователи от археологически екип смятат, че са намерили мумифицираните крака на кралица Нефертити, известна и като най-красивата жена, живяла някога. Засега останките се намират в Египетския музей в Торино, Италия.

1

Нефертити

Царица на древен египет и символ за красота. Факти за Нефертити. Нефертити - историята на една царица.

Материали за Нефертити:
Нефертити - Гробницата на Нефертити се крие в тайна стая в гроба на Тутанкамон?

Гробницата на Нефертити се крие в тайна стая в гроба на Тутанкамон?

24.03.20160811

Гробницата на Нефертити се намира в тайна стая зад гробницата на цар Тутанкамон, предполагат изследователи, които от години изследват гробницата на момчето-фараон в Луксор.

Нефертити - Сензационно! Откриха гроба на Нефертити

Сензационно! Откриха гроба на Нефертити

13.08.201502719

Сензационно американският археолог от университета в Аризона Никълъс Рийвз съобщи, че е открил гроба на Нефертити. Според учена тленните останки на една от най-влиятелните жени в древния свят са положени в гробницата на момчето цар Тутанкамон.

Нефертити - Владетелите на древен Египет – извънземни

Владетелите на древен Египет – извънземни

16.12.2011023019

Мозъкът на Ехнатон - бащата на Тутанкамон и мъж на Нефертити - е бил два пъти по-голям от този на обикновените хора. Вероятно той е резултат от експеримент на извънземни.

Нефертити - Бюстът на Нефертити не бил истински

Бюстът на Нефертити не бил истински

09.11.200907908

Бюстът на Нефертити, който се съхранява в музей в Берлин, не е реален. Под него се крие истинското лице на египетската царица, което не е толкова съвършено.

Нефертити - Най-великите жени на всички времена

Най-великите жени на всички времена

07.09.2009021456

Знаете ли кои са най-известните жени олицетворявани и до ден днешен. Артемисия на Персийската Империя, Бодичея на икенитите, Клеопатра и Хатчепсут на Египет, Жана д’Арк и други.

Нефертити - Нефертити - царица на Египет или какво знаем за нея?

Нефертити - царица на Египет или какво знаем за нея?

17.04.2009015263

Царица Нефертити е не само една от най-разпознаваемите икони на древен Египет, но също така и тема на множество съвременни спорове.

Нефертити - Красотата на Нефертити преувеличена?

Красотата на Нефертити преувеличена?

01.04.200905854

Придворният скулптор, изваял прочутия бюст на Нефертити, вероятно е загладил бръчките около устата и е изправил кривия й нос, за да я представи по-красива.

Нефертити - Мумията на Нефертити лежи до Тутанкамон?

Мумията на Нефертити лежи до Тутанкамон?

12.03.200905139

В Долината на царете в Луксор археолози се натъкнаха на подобие на гробница с правоъгълна форма. Мумиите може би са на хора от фараонско семейство или аристократи.

Нефертити - Нефертити - пагубен край или ново начало?

Нефертити - пагубен край или ново начало?

01.03.200906746

Към края на царуването на Ехнатон, Нефертити изчезва от египетските исторически архиви. Години наред, учените са смятали, че тя се е оттеглила от благоприличие към царя фараон, но това действително е

Нефертити - Археолози откриха мумията на Нефертити

Археолози откриха мумията на Нефертити

19.02.200906883

По съобщение на Discovery, археоложката Джоана Флетчер, разполага с доказателства, че една от мумиите намерени в гробницата на Аменхотеп ІІ принадлежи на Нефертити.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...