Доверете се на птиците - не на синоптиците

Доверете се на птиците - не на синоптиците

1

Въпреки целия научен арсенал, с които днешните шамани на времето разполагат, синоптичните прогнози често са изненадващо неточни. Ето няколко алтернативни начини да се опитаме да предвидим какво ще бъде времето само благодарение на знаците на природата.

1

Метеорология

Метеорология - Новите теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко касещо Метеорология. Нашите статии за Метеорология от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Метеорология.
Метеорология - Човек сам може да предсказва времето

Човек сам може да предсказва времето

03.02.201304216

Някои хора могат сами да предсказват времето с помощта на собствените си усещания или като се вглеждат в природните явления.

Метеорология - Невероятни метеорологични аномалии

Невероятни метеорологични аномалии

10.12.201104393

Сред най-невероятните метеорологични явления е лунната дъга, коланът на Венера, Северното сияние, сребристите облаци, както и хало - светещ пръстен около Слънцето.

Метеорология - Метеорологични митове

Метеорологични митове

24.09.201103289

Има много митове за метеорологичните условия. Един от тях е, че кучетата ядат трева, когато предстои буря. Друг мит е, че звездите показват дали ще вали на другия ден.

Метеорология - Мълниите убиват мъже

Мълниите убиват мъже

12.07.201102661

Мълниите убиват по-често мъже, защото те не смятат капризите на природата за нещо важно. Можете да се предпазите от мълния в кола - това се нарича клетката на Фарадей.