Неверните митове за живота на Клеопатра

Неверните митове за живота на Клеопатра

0

Клеопатра е не само реална историческа личност, но и образ, който години наред се е използвал в кино индустрията. Това е довело до няколко мита, които погрешно се отнасят към живота ѝ

1

Марк Антоний

Марк Антоний - Най-новите текстове и материали. Мистика, загадки и всичко относно Марк Антоний. Нашите статии за Марк Антоний от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Марк Антоний.
Марк Антоний - Любопитни факти от живота на Клеопатра

Любопитни факти от живота на Клеопатра

29.01.2013210743

Вероятно няма да сбъркаме, ако кажем, че животът на Клеопатра е бил един добър сценарий, чиито режисьор и главен герой е била самата тя. С безпогрешната си интуиция и тактика, тя е успяла да постигне много.

Марк Антоний - Август, първият император

Август, първият император

11.10.201221640

Август Октавиан е римски император, който е роден през 63 преди новата ера и е починал през 14 година преди новата ера. Август е почетно име, което е присвоено от императора благодарение на Сената.

Марк Антоний - КлеопатраVІІ и нейната история

КлеопатраVІІ и нейната история

07.04.201137683

Клеопатра VІІ Тео Филопатор е родена през януари 69 г. пр. Хр. Историята на Клеопатра, нейните отношения с Цезар и Марк Антоний. Историята на най-известната царица фараон в древен Египет.

Марк Антоний - Оцет помогнал на Клеопатра да спечели бас

Оцет помогнал на Клеопатра да спечели бас

23.09.201039323

Според легенда, описана от философа Плиний, Клеопатра се хванала на бас с Марк Антоний, че ще изпие най-скъпата напитка. Тя хвърлила перла в чашата си, камъкът се разтворил и тя го изпила.

Марк Антоний - Клеопатра управява 21 години древен Египет

Клеопатра управява 21 години древен Египет

01.08.200908504

Като дете на Птоломей I, генерал на Александър Македонски, Клеопатра е последния фараон на древен Египет. Любовница на Юлий Цезар, жена на Марк Антоний и победена от император Октавиан. Акциум битка.

Марк Антоний - Войните на Римската империя - битката при Акциум

Войните на Римската империя - битката при Акциум

21.07.200913383

Битката при Акциум или края на Марк Антоний и Клеопатра в борбата им срещу Октавиан. Битката при Акциум е последната битка, в която Римската империя използвала военноморския си флот.

Марк Антоний - Реконструираха образа на царица Клеопатра

Реконструираха образа на царица Клеопатра

24.05.2009210168

Триизмерното изображение на Клеопатра показва тъмнокожа млада жена, имаща в себе си както гръцки така и египетски черти. Нейният род е живял 300 години в Египет, когато тя идва на власт.

Марк Антоний - Откриха гроба на Клеопатра и Марк Антоний?

Откриха гроба на Клеопатра и Марк Антоний?

17.04.2009211232

Археолози смятат, че Клеопатра и Марк Антоний са погребани в тунелите под храмов комплекс в древния град Тапозирис Магна на 27 км. от Александрия.

Марк Антоний - Клеопатра може би имала африкански корени

Клеопатра може би имала африкански корени

24.03.200903041

Клеопатра може е имала африкански корени, показва изследване на новооткрит скелет, за който се смята, че принадлежи на нейната половин сестра.

В Съновник.бг на тази подстраница ще намериш подбрани заглавия и статии на тема Марк Антоний. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно Марк Антоний. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Марк Антоний. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Марк Антоний. Марк Антоний, идеи и потребителски оценки.