Шекспир е пушил марихуана?

Шекспир е пушил марихуана?

Учените са убедени, че великият драматург е написал някои от своите творби, когато е бил под въздействието на канабиса. Специалистите подчертават, че в Сонет 76 на драматурга е спомената т. нар. трева, както и стимулиращия й ефект.

1

Марихуана

Марихуана - Актуални текстове и статии. Необясними явления, загадки и всичко на тема Марихуана. Материали за Марихуана от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Марихуана.
Марихуана - Терапия с марихуана излекува епилептик

Терапия с марихуана излекува епилептик

26.08.201322460

Въпросът за това дали е полезна марихуаната или не витае в научното и обществено пространство от години. Напоследък обаче все повече случаи говорят за положителните резултати след употребата ѝ.

Марихуана - Великата конспирация за марихуаната

Великата конспирация за марихуаната

18.10.20121620437

Фактът, че конопът има около 25 000 употреби, е все още неизвестен на широката публика. Той се използва в състава на храни, бои, гориво, дрехи, строителни материали и много други.

Марихуана - Нови психични разстройства крадат от съня

Нови психични разстройства крадат от съня

17.07.201123794

Нови психични разстройства влошават качеството и количеството на съня. Сред тях са хиперсексуалното разстройство, както и синдромът на отказване на марихуана.

Марихуана - Древните китайци се лекували с марихуана

Древните китайци се лекували с марихуана

08.08.200912830

В пустинята Гоби арехолози откриха тайник в могила на шаман отпреди 2500 години за съхранение на марихуана. Древните китайци са използвали марихуаната като болкоуспокоително.