Нова гробница на 3000 години бе открита в Луксор

Нова гробница на 3000 години бе открита в Луксор

0

Гробница на близо 3000 години бе открита при последните археологически разкопки в Луксор. Намерени са десетки саркофази, мумии на фараони, ушебти статуи и фигурки, както и позлатени маски.

1

Луксор

Луксор - Новите заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко свързано с Луксор. Нашите статии за Луксор от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Луксор.
Луксор - Нова хилядолетна мумия беше открита в Луксор

Нова хилядолетна мумия беше открита в Луксор

15.11.201601161

Саркофаг с останките на хилядолетна мумия е била намерена в южния египетски град Луксор от екип испански археолози, съобщава британския Индипендънт.

Луксор - Долината на царете-най-великия музей на открито

Долината на царете-най-великия музей на открито

25.09.201004170

През 1902 г. американецът Теодор Дейвис получил разрешение от египетското правителство да започне разкопки в Долината на царете. Той копал в продължение на 12 зими.

Луксор - Откриха главата на Аменхотеп ІІІ

Откриха главата на Аменхотеп ІІІ

06.03.201034343

Глава, част от статуя на египетския фараон Аменхотеп ІІІ бе открита в Луксор. Ценната находка на главата на Аменхотеп ІІІ, който е бил дядо на Тутанкамон, е около 2. 5 м висока.

Луксор - Откриха древна гробница на египетски воин

Откриха древна гробница на египетски воин

29.05.200902673

Добре запазена погребална камера, съдържаща мумията на древен воин, е открита в некропола в Луксор. До ковчега експертите намират и пет стрели, направени от тръстика, три от тях все още покрити с пера

Луксор - Мумията на Нефертити лежи до Тутанкамон?

Мумията на Нефертити лежи до Тутанкамон?

12.03.200915122

В Долината на царете в Луксор археолози се натъкнаха на подобие на гробница с правоъгълна форма. Мумиите може би са на хора от фараонско семейство или аристократи.

Луксор - Александър Македонски и завладяването на Египет

Александър Македонски и завладяването на Египет

31.01.200903294

След поредица свирепи победи Александър Македонски бил готов да тръгне срещу Египет - една от най-великите империи, познати на света.

На тази страница ще се натъкнеш на последните теми и статии за Луксор. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Луксор. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Луксор. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Луксор. Луксор, съвети и мнения.