Еврика! Откриха легендарния замък на крал Артур

Еврика! Откриха легендарния замък на крал Артур

0

Британски археолози смятат, че са намерили легендарния замък на крал Артур в средновековното кралство Корнуол, тъй като при разкопки в тази местност са намерили руини, датирани от V-VI век.

1

Крал Артур

Крал Артур - Най-новите теми и материали. Мистерии, загадки и всичко относно Крал Артур. Любопитни статии за Крал Артур от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Крал Артур.
Крал Артур - Исторически личности, които май не са съществували

Исторически личности, които май не са съществували

10.09.201502255

Има обаче и редица исторически личности, за които които всички сме чували, но чието съществуване е обвито в мистерия. Тогава резонно възниква въпросът дали те наистина са били реални хора от плът и кръв или са само плод на легенди.

Крал Артур - Еднаквите митове на различните народи

Еднаквите митове на различните народи

20.04.201215749

Много народи имат абсолютно еднакви митове и не е ясно какво е предизвикало това, тъй като в дълбоката древност не е имало възможност за споделяне на информация от различни кътчета на света.

Крал Артур - Магьосникът Мерлин - син на демон и смъртна жена

Магьосникът Мерлин - син на демон и смъртна жена

23.03.2010610743

Мерлин е един от най-популярните магьосници. Според легендата той е син на смъртна жена и демон. Мерлин е бил верният съветник на крал Артур.

Крал Артур - Авалон и легендата за завръщането на крал Артур (част първа)

Авалон и легендата за завръщането на крал Артур (част първа)

14.12.200808567

Легендата за крал Артур твърдяла, че той ще се завърне, за да освободи валийските воини от игото на английските господари - те дори искали той да стане техният бъдещ крал.

Крал Артур - Авалон и легендата за завръщането на крал Артур (част трета)

Авалон и легендата за завръщането на крал Артур (част трета)

14.12.200803828

Вероятна е хипотезата, че кръстът е изработен от монасите през 1190 г. и представлява част от голямата мистификация, създадена около образа на крал Артур.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

На тази страница ще се натъкнеш на избрани заглавия и публикации относно Крал Артур. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно любопитни текстове за Крал Артур. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Крал Артур. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Крал Артур. Крал Артур, снимки и потребителски оценки.