Църквата ни заблуждава! Виж кои са лъжовните твърдения на Библията

Църквата ни заблуждава! Виж кои са лъжовните твърдения на Библията

Църквата и християнството пряко следват повелите на Библията в религиозното обучение на вярващите. Оказва се обаче, че куп неща, за които сме убедени, че са истина, всъщност са лъжи.

1

Коледа

Коледа - Актуални заглавия и публикации. Мистерии, загадки и всичко за Коледа. Материали за Коледа от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Коледа.
Коледа - Най-странните коледни и новогодишни обичаи по света

Най-странните коледни и новогодишни обичаи по света

31.12.201722167

Замяната на Дядо Мраз с Дядо Коледа в България доведе единствено до допълнителни разходи за родителите, на които сега им се налага да купуват подаръци два пъти – веднъж за Коледа и веднъж за Нова Година.

Коледа - Християните честват събор на Пресвета Богородица

Християните честват събор на Пресвета Богородица

26.12.20170703

Първият ден след настъпването на Коледа се отбелязва като събор на Пресвета Богородица. Днес се четат хвалебствени слова за жената, родила Божия син, спасител на човешките грехове.

Коледа - Това е историята на приказния ритуал коледуване

Това е историята на приказния ритуал коледуване

25.12.20170248

По традиция сутринта на Коледа всяко семейство посреща група коледари. Макар че в България този обичай е съхранен в най-автентичния си вид, в миналото коледари са обикаляли в цяла Европа.

Коледа - Поверия за Коледа

Поверия за Коледа

25.12.2017014274

Съществуват много поверия за Коледа, които са били важна част от отбелязването на празника. Едно от поверията за Коледа е, че всеки трябва да отиде и да си купи нещо от пазара.

Коледа - Коледните празници в Гърция продължават цели 12 дни

Коледните празници в Гърция продължават цели 12 дни

25.12.20170828

Макар че и гърците спазват православната традиция при отбелязване на празника, те имат обичаи, които се различават от тези на останалите православни страни.

Коледа - Старите български поверия за Коледа

Старите български поверия за Коледа

25.12.201706833

Около Коледа съществуват много поверия, които ни показват как да привлечем късмета на наша страна. В списъка на забранени и позволени действия в деня на най-големия християнски празник попадат и старите български поверия

Коледа - Невероятно! Ето как Младият Хенри VIII отбелязвал Коледа

Невероятно! Ето как Младият Хенри VIII отбелязвал Коледа

23.12.20170824

19-годишният Хенри VIII бил ярък и енергичен владетел, и със сигурност се различавал от затлъстелия, параноичен и обсебен от мрачните си мисли крал, в който се превръща около 40-те си години.

Коледа - Седмицата преди Коледа римляните чествали Сатурналии

Седмицата преди Коледа римляните чествали Сатурналии

18.12.201701472

Макар и да са били езичници, всяка година древните римляни отбелязва седмицата преди Коледа със специални тържества. Тези празници се наричали Сатурналии и били посветени на бог Сатурн.

Коледа - Петте най-големи коледни заблуди

Петте най-големи коледни заблуди

25.12.201604188

Празникът, който християните честват от стотици години, много се е променил за това време и има много малко общи неща с първообраза си. Ето и петте най-големи коледни заблуди, в които много от нас все още вярват.

Коледа - Посрещнете Коледа с тези мъдри и забавни цитати за празника

Посрещнете Коледа с тези мъдри и забавни цитати за празника

25.12.20160662

Коледа е най-чаканият празник в годината, когато еуфорията от предстоящите празненства и опаковане на коледни подаръци ни завладява. Ако искате допълнително да повдигнете коледния си дух, прочетете тези остроумни цитати за празника.