Еньовден е! Днес билките са вълшебни

Еньовден е! Днес билките са вълшебни

1

Еньовден е един от най-важните летни празници. Чества се на 24 юни, когато е рождението на свети Йоан Кръстител. Вярва се, че сутринта на празника, слънцето трепти, когато изгрява.

1

Йоан Кръстител

Йоан Кръстител - Новите теми и публикации. Мистика, загадки и всичко касещо Йоан Кръстител. Материали за Йоан Кръстител от Средновековието до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Йоан Кръстител.
Йоан Кръстител - Търсят живи потомци на Исус с находка, открита в България

Търсят живи потомци на Исус с находка, открита в България

22.04.20170752

Науката и религията невинаги са на едно мнение. Но в опит да разкрият нови подробности около живота на Исус Христос и неговите потомци, световно известен генетик и библейски учен обединиха усилия в търсенето си в ДНК на светеца.

Йоан Кръстител - Днес посрещаме Йордановден

Днес посрещаме Йордановден

06.01.201701475

На 6 януари православните християни честват един от най-големите християнски празници – Йордановден или наричан още Богоявление. Йордановден се смята за последния ден от периода на т. нар. мръсни дни, които започват от деня след Коледа

Йоан Кръстител - Фаталната Саломе, която поиска главата на Йоан Кръстител

Фаталната Саломе, която поиска главата на Йоан Кръстител

23.09.201601195

Саломе е сред библейските образи, на който не се дава опрощение, а нейният фатален танц пред цар Ирод е вдъхновение за много музиканти, писатели и драматурзи.

Йоан Кръстител - Почитаме пророк Захария и праведна Елисавета

Почитаме пророк Захария и праведна Елисавета

05.09.20160683

На 5 септември православната църква почита родителите на свети Йоан Кръстител – пророк Захария и неговата съпруга праведна Елисавета. Елисавета е била леля на Божията майка – Дева Мария.

Йоан Кръстител - Днес е Секновение – не носете черни дрехи

Днес е Секновение – не носете черни дрехи

29.08.201604650

Според народните вярвания на 29 август се посреща Секновение – периодът, когато денят и нощта стават равни. С отбелязването на този празник се спазват няколко поверия, за да се предпазите от нещастие.

Йоан Кръстител - На Йордановден е покръстен Исус Христос

На Йордановден е покръстен Исус Христос

06.01.201632072

Йоан Кръстител е покръстил Исус Христос във водите на река Йордан на 6 януари. Той проповядвал покръстването като начин за опрощаване на греховете. Главата му била поискана от Саломе.

На тази страница ще откриеш подбрани любопитни теми и статии на тема Йоан Кръстител. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Йоан Кръстител. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Йоан Кръстител. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Йоан Кръстител. Йоан Кръстител, съвети и мнения.