Най-големите бежански кризи в историята

Най-големите бежански кризи в историята

0

Днес Европа е изправена пред невиждана бежанска вълна. Поне така се опитват да ни убедят от новините. Без да омаловажаваме една от най-голямата кризи на нашето съвремие, истината е, че подобни бежански вълни не са нищо ново.

1

История

История - Актуални теми и материали. Необясними явления, загадки и всичко за История. Любопитни статии за История от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и История.
История - Най-известните шпиони в историята: Митове и легенди

Най-известните шпиони в историята: Митове и легенди

12.11.201601413

Шпионажът и в миналото, и сега е професия, която е пълна със загадки. Въпреки че основната задача на шпионите е да запазят личността си в тайна, някои от имената на най-известните шпиони в историята стават известни.

История - Най-големите предателства, променили курса на историята

Най-големите предателства, променили курса на историята

23.08.20161707

Курсът на историята не се променя само след велики битки и мащабни войни. Понякога е нужно само едно действие на ограничена група от хора, за да се събудим в един съвсем различен свят от вчерашния.

История - Забранената археология: Историята не е наред!

Забранената археология: Историята не е наред!

28.07.201611201

Историята определено не е наред. Има редица артефакти и факти, които коренно променят историческата картина за произхода на човечеството. Те обаче често биват игнорирани от учените.

История - Сгрешените исторически факти!

Сгрешените исторически факти!

11.06.20160806

Свикнали сме да приемаме всяко историческо твърдение за факт. Оказва се, че едни от всеизвестните твърдения, са чиста проба лъжа. Ето кои са те, както и тяхното опровержение:

История - Щури факти от историята, които не може да прочетете в учебниците!

Щури факти от историята, които не може да прочетете в учебниците!

29.05.20160787

Оказва се, че Наполеон не е загубил само в битката при Ватерло, а и една с глутница диви зайци. Ето най-щурите исторически факти, които няма как да научите в училище.

История - Скандалните любовни авантюри, променили историята ни

Скандалните любовни авантюри, променили историята ни

23.01.201601165

Няколко любовни афери са променили света, за да е такъв, какъвто го познаваме сега. Любовта е едно от най-силните чувства и това може да се докаже, като погледнем назад в историята.

История - Историята на Сюлейман Великолепни

Историята на Сюлейман Великолепни

20.10.201504037

Сюлейман Великолепни е един от най-великите владетели на Османската империя. По негово време държавата на турците се разпростира от стените на Виена на север до столицата на Йемен на юг и от Багдад на изток до Алжир на запад.

История - Нова теория: Хърватите всъщност са българи

Нова теория: Хърватите всъщност са българи

22.06.201523141

Произходът на хърватите преди масовото преселение на славяните все още, подобно и на този на българите, е обект на засилени научни спорове.

История - Сънищата, оставили отпечатък в историята

Сънищата, оставили отпечатък в историята

08.02.201501652

Може и да е трудно да се повярва, но някои от най-гениалните открития и шедьоври от света на киното или литературата са плод на сънищата в подсъзнанието на хората, обявени за техни автори.

История - Скритата брутална история на Индонезия

Скритата брутална история на Индонезия

26.02.201401951

Лентата The Act of Killing на режисьора Джошуа Опенхаймер разкри тъмното минало на Индонезия, свързано с масовите убийства на комунисти през 1965-1966 г.

В актуалната страница ще се натъкнеш на последните материали и статии относно История. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно различни материали за История. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за История. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и История. История, снимки и отзиви.