Очевидните лъжи, променили историята

Очевидните лъжи, променили историята

Някои лъжи, изречени от политици и обществени личности, имат огромни последици. Те са способни буквално да променят развитието на човешката цивилизация.

1

Исторически факти

Исторически факти - Най-новите теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко свързано с Исторически факти. Нашите статии за Исторически факти от Средновековието до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Исторически факти.
Исторически факти - Истински исторически факти, звучащи като измислени

Истински исторически факти, звучащи като измислени

18.07.201701445

Хилядолетната човешка история отдавна е доказала, че хората са способни на невъобразима глупост и безумия, породени по най-различни причини – като се започне от безпросветност, премине се през бурните страсти и емоции и се стигне до жестокостта, произтича

Исторически факти - Забранената археология: Историята не е наред!

Забранената археология: Историята не е наред!

28.07.201601541

Историята определено не е наред. Има редица артефакти и факти, които коренно променят историческата картина за произхода на човечеството. Те обаче често биват игнорирани от учените.

Исторически факти - Сгрешените исторически факти!

Сгрешените исторически факти!

11.06.201601422

Свикнали сме да приемаме всяко историческо твърдение за факт. Оказва се, че едни от всеизвестните твърдения, са чиста проба лъжа. Ето кои са те, както и тяхното опровержение:

Исторически факти - Щури факти от историята, които не може да прочетете в учебниците!

Щури факти от историята, които не може да прочетете в учебниците!

29.05.201601346

Оказва се, че Наполеон не е загубил само в битката при Ватерло, а и една с глутница диви зайци. Ето най-щурите исторически факти, които няма как да научите в училище.

Исторически факти - Цезаровото сечение не е кръстено на Гай Юлий Цезар

Цезаровото сечение не е кръстено на Гай Юлий Цезар

03.04.201402665

Въпреки че тази хипотеза от години циркулира не само в публичното пространство, но може да бъде прочетена и в редица авторитетни издания, в т. ч. и Оксфордския речник, тя не е вярна.

Исторически факти - Любопитни факти за Кървавата Мери

Любопитни факти за Кървавата Мери

13.02.2013031290

След като Хенри VIII се разделя с Катерина и се жени за Ан Болейн, съдбата на Мари се променя. Тя става извънбрачно дете, което бива прогонено от двореца.

Исторически факти - Неразрешени Мистерии от Втората Световна Война

Неразрешени Мистерии от Втората Световна Война

07.11.2012018465

Около събитията през Втората световна война има много класифицирани информации, които пораждат и много мистерии около различни исторически факти свързани с войната.