Те са изтритите от историята личности, за които трябва да знаем

Те са изтритите от историята личности, за които трябва да знаем

Някои истини са твърде неудобни, а някои личности ставали пречка за силните на деня. Точно и затова те изчезвали от историческите анали. За тях научаваме днес от случайно оцелели текстове и дори от хорската мълва. Ето и няколко примера на хора, които букв

1

Исторически личности

Исторически личности - Актуални заглавия и публикации. Мистерии, загадки и всичко относно Исторически личности. Материали за Исторически личности от вековете до наше време. Феномени, загадки, паранормални събития и Исторически личности.
Исторически личности - Личностите, които са продали душата си на Дявола за власт и слава

Личностите, които са продали душата си на Дявола за власт и слава

07.11.201604136

Пет исторически личности са подозирани от теориите на конспирацията, че са сключили сделки с Дявола точно като доктор Фауст от едноименната творба на Гьоте.

Исторически личности - Това са най-злите хора, живели някога

Това са най-злите хора, живели някога

13.10.201605786

Злото съществува наравно с доброто в този свят и въпреки че много хора са съгласни с тази фундаментална истина, пак е трудно да си представим до каква нечовешка жестокост са стигали някои исторически личности.

Исторически личности - Великите личности, без които светът не би бил същият

Великите личности, без които светът не би бил същият

17.06.20160693

Супергероите се истински, но не такива, каквито си ги представяме. Те са живели и са се борили с неправдата. Винаги са поставяли другите пред себе си и не са се замисляли да рискуват живота си. Това са реалните личности от историята, променили нейния ход

Исторически личности - Личностите, които превърнаха имената си в нарицателни

Личностите, които превърнаха имената си в нарицателни

24.05.20160536

Някои исторически личности присъстват и до ден днешен в ежедневието ни, тъй като водени от различни користни мотиви създали нови понятия в речника, все още носещи имената им.

Исторически личности - Пет мита за Чингис хан

Пет мита за Чингис хан

15.05.201601466

Безспорно една от най-противоречивите исторически личности е основателят на Монголската империя Чингис хан. Приписват му безброй зверства, унищожаването на цели империи, култури и народи.

Исторически личности - Известните хора, умрели от венерическо заболяване

Известните хора, умрели от венерическо заболяване

04.12.201502273

В наши дни трудно ще се открие човек, които е починал от венерическо заболяване, но в миналото това никак не е било рядко явление. Дори част от най-известните исторически личности са намерили смъртта си след креватни удоволствия

Исторически личности - Великите исторически личности, които си умряха девствени

Великите исторически личности, които си умряха девствени

06.10.201505718

Някои от безсмъртните творци, велики умове и лидери в историята на човечеството са си отишли от този свят, без да никога да правят секс, запазвайки своята непорочност от раждането до смъртта

Исторически личности - Исторически личности, които май не са съществували

Исторически личности, които май не са съществували

10.09.201502418

Има обаче и редица исторически личности, за които които всички сме чували, но чието съществуване е обвито в мистерия. Тогава резонно възниква въпросът дали те наистина са били реални хора от плът и кръв или са само плод на легенди.

Исторически личности - Кой е Eразъм Ротердамски

Кой е Eразъм Ротердамски

22.01.201302266

През целия живот на Ротердамски Възхвала на глупостта е преиздавана 40 пъти. Интересното в това произведение е, че иронията е скрита не в стила, в който е написано, а в неговия смисъл.

Исторически личности - Най-важните арабски учени

Най-важните арабски учени

03.11.201202593

Голямо значение за развитието на психологията имат трудовете на прочутия арабски мислител Ибн Сина, известен като Авицена.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни