Уникално! Икона върху слонова кост бе открита край Бургас

Уникално! Икона върху слонова кост бе открита край Бургас

Уникална по рода си находка бе открита в Русокастро край Бургас. Археолозите са се натъкнали на икона от слонова кост, най-вероятно принадлежаща на някой император.

1

Икони

Икони - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко за Икони. Материали за Икони от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Икони.
Икони - Чудотворната икона на Св. Николай в село Мурсалево

Чудотворната икона на Св. Николай в село Мурсалево

13.06.20160541

Вярващите са убедени, че като отдадат почитта си пред Св. Николай Чудотворец, той ще им донесе избавление. И такива чудеса наистина се случват, което свидетелства и за чудотворната сила на иконата в село Мурсалево

Икони - Силата на чудотворната икона в Роженския манастир

Силата на чудотворната икона в Роженския манастир

28.02.201601527

Според летописи, които успяват да оцелеят и продължават и до ден днешен да се пазят в Атон, Роженският манастир възниква през 890 г.

Икони - Чудодейна икона на Св. Лука цери болни в София

Чудодейна икона на Св. Лука цери болни в София

22.05.201504027

Необикновена икона на Свети Лука върши чудеса в София. Светинята се намира в храма Св. вмчк Георги Победоносец в столичния квартал Дървеница. Миряни разказват за куп феномени, свързани с нея.

Икони - Мистериозна икона изцерява болните

Мистериозна икона изцерява болните

20.03.201505056

Откритата миналата година в Лопушанкия манастир мистериозна икона на Богородица с Младенеца може да изцерява болните.

Икони - Говореща икона на Дева Мария лекува вярващите

Говореща икона на Дева Мария лекува вярващите

26.01.201506908

Мистериозен шепот, който се чува от икона на Дева Мария, намираща се в пазарджишката църква Света Богородица, помага на хиляди вярващи да се лекуват, казват самите те.

Икони - На гроба на патриарх Максим се случват чудеса

На гроба на патриарх Максим се случват чудеса

06.09.201404137

На гроба на покойния водач на българската православна църква – патриарх Максим, се случвали чудеса. Хора, посетили гроба му, разказват, че изненадващо са се излекували.

Икони - Как да избираме икони

Как да избираме икони

21.06.201408812

Независимо дали искате да купите икона за себе си или за подарък, трябва да се съобразите с това, какво покровителства съответният светец, изобразен върху иконата.

Икони - Съдбоносно знамение – иконите в Русия заплакаха

Съдбоносно знамение – иконите в Русия заплакаха

09.03.201409727

От няколко дни в руските храмове масово заплакаха икони. Подобно знамение не се е случвало от 1917 година, когато избухна Великата октомврийска революция.

Икони - Чудотворна икона в Русе лекува рак

Чудотворна икона в Русе лекува рак

07.02.201407732

Чудотворната икона на Пресвета Богородица Млекопипателница, на която Божията майка кърми младенеца Исус, беше реставрирана и върната в Русе. Смята се, че иконата убива раковите клетки и лекува сърцето.

Икони - Откриха чудотворна икона чрез пророчески сън

Откриха чудотворна икона чрез пророчески сън

30.01.201402982

Древна икона на Света Богородица беше открита, зазидана в основите на Лопушанския манастир Свети Йоан Предтеча, благодарение на пророческия сън на силно вярващата християнка

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...