Лудите изобретения, които дедите ни смятаха за суперидеи

Лудите изобретения, които дедите ни смятаха за суперидеи

Преди всяка добра идея, довела до изобретяването на нещо, което е подобрило живота на човечеството, има поне десет, които са лоши и неефективни. Вижте някои от най-тъпите изобретения, които човешкият ум е успял да сглоби

1

Изобретения

Изобретения - Последните теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Изобретения. Нашите статии за Изобретения от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Изобретения.
Изобретения - Небивали факти за изобретенията и техните откриватели

Небивали факти за изобретенията и техните откриватели

25.05.20160597

Къде ли щеше да е днес човечеството, ако не бяха великите му умове – изобретателите? Техният гений и нови начини за възприемане на света създават нови технологии и генерират по-лесни начини за правене на нещата.

Изобретения - Томас Едисън искал да контактува с духове

Томас Едисън искал да контактува с духове

24.03.20150952

Прословутият американски изобретател и бизнесмен Томас Едисон е правил опити да изобрети машинария, благодарение на която да могат да се чуват гласовете на духовете.

Изобретения - Създадоха часовник, който показва часа на смъртта

Създадоха часовник, който показва часа на смъртта

11.10.201304223

Швейцарският изобретател Фредрик Колтинг създаде часовник, който с точност показва часа на смъртта на притежателя си. Часовникът се поставя на китката и е дело на търговската марка Tikker.

Изобретения - История на забранените изобретения

История на забранените изобретения

02.10.201305540

В днешно време науката и технологията са се развили достатъчно, за да улеснят живота на хората. Но все още има накъде да се развиваме и има още да се учим на това как да използваме по-оптимално ресурсите на природата.

Изобретения - Създават коли роботи

Създават коли роботи

19.09.201301199

Очаква се след 3 години на пазара да бъдат пуснати първите коли роботи. Тази новина беше обявена от американския предприемач и изобретател - Елън Мъск.

Изобретения - Големите грешки на великите учени

Големите грешки на великите учени

28.03.201306915

Великите учени като Галилей и Айнщайн също допускат грешки, за които не е известно на широката общественост. Така например Галилей бил убеден, че приливите не се влияят от Луната.

Изобретения - Изобретенията през Елизабетинската Епоха

Изобретенията през Елизабетинската Епоха

14.01.201301150

Елизабетинската ера е белязана със значителен научен прогрес. Напредък се постига в сфери като астрономията, математиката, картографията и топографията, като голяма част от този научен и технически прогрес е бил свързан с корабоплаването.

Изобретения - Интересни факти от живота на Томас Едисон

Интересни факти от живота на Томас Едисон

22.11.201202724

Томас Едисон е роден през 1847 г. в щата Охайо. Израснал в нормално семейство, изключен от училище заради недостатъчен капацитет, според преподавателите му, по-късно е станал велик изобретател и бизнесмен. Имал е два брака и шест деца.

Изобретения - Летателните апарати на древните цивилизации

Летателните апарати на древните цивилизации

03.09.201205278

Древните са умеели да летят със специални машини, за което съществуват доказателства от много народи, а също така и от някои намерени при разкопки артефакти.

Изобретения - Измислиха ковчег, който сам се закопава

Измислиха ковчег, който сам се закопава

31.08.201201795

Американец изобрети ковчег, който заема малко място в земята и се закопава като винт. Това според него ще спести разходите по закупуване на гробно място и по погребението.