На Ивановден не ти ли зачетат името, зло те чака

На Ивановден не ти ли зачетат името, зло те чака

0

Лоша поличба е, ако на Ивановден никой не почете именяка и не му дойде на гости. 300 хиляди българи празнуват на Ивановден. Какви са другите обичаи и ритуали, свързани с Ивановден.

1

Ивановден

Ивановден - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко свързано с Ивановден. Любопитни статии за Ивановден от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Ивановден.
Ивановден - Ивановден е! Почитаме Свети Йоан Кръстител

Ивановден е! Почитаме Свети Йоан Кръстител

07.01.201701859

Ивановден е един от най-тачените християнски празници. На този ден Българската православна църква почита паметта на Свети Йоан Кръстител. Повод да почерпят имат всички, носещи името Иван, Йоан, Ивайло, Калоян, Жан, Яна и производните им

Ивановден - На Ивановден ледена вода от реката носи здраве

На Ивановден ледена вода от реката носи здраве

07.01.20160959

На Ивановден е прието да се изкъпете с ледена вода от реката или в самата река, за да сте здрави през цялата година. Ходи се на гости на кума и се носи домашна баница със сирене или с тиква.

Ивановден - Днес празнуваме Ивановден

Днес празнуваме Ивановден

07.01.201202832

На 7 януари отбелязваме паметта на свети Йоан Кръстител, който е покръстил Исус Христос във водите на река Йордан. Празнуват Иван, Иванка, Жана, Йоана, Йоан, Ивайло, Ивелина.

На тази подстраница ще се натъкнеш на подбрани любопитни теми и публикации относно Ивановден. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно разнообразни текстове за Ивановден. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Ивановден. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Ивановден. Ивановден, снимки и класации.